in

Niemand mocht de chimpansee aanraken, totdat hij eindelijk voelt wat echte liefde is

De kleine chimpansee, uit de onderstaande video, liet niemand hem aanraken, nadat hij was aangekomen in een dierenasiel in Kameroen. De chimpansee was slechts tien maanden oud, maar hij had al afschuwelijke dingen gezien.

Het dier, wat inmiddels de naam Farah heeft gekregen, was in beslag genomen van een man die haar probeerde te verkopen als huisdier. Dezelfde man had de moeder van Farah vermoord. Farah had een verschrikkelijk leven en zat vast in een kelder, schrijft The Dodo.

Lees ook  De artsen zeiden dat ze zou sterven voor ze 1 jaar oud was – 23 jaar later bleken ze verkeerd te zijn

Reddingswerkers van Ape Action Africa redde het dier en brachten haar mee naar hun toevluchtsoord waar dieren met soortgelijke verhalen verblijven. Het aapje was eindelijk veilig, maar het duurde nog even voor ze dat door had.

Farah had geen enkele reden om mensen te vertrouwen. Langzamerhand begon ze in te zien dat deze mensen haar niks zouden doen. Een van de medewerkers mocht zachtjes zijn hand op de schouder van het dier leggen, terwijl hij haar met een fles aan het voeden as.

Lees ook  Moeders met ernstige dementie krijgen haar geheugen terug – nadat zoon haar op speciaal dieet heeft gezet

Naarmate ze langer in het opvangcentrum doorbracht, kreeg Farah door dat ze in veilige handen was en dat de mensen er het beste met haar voorhadden. Na haar drie maanden te hebben laten rehabiliteren, was het tijd voor Farah om voor de eerste keer in haar leven een andere chimpansees te leren kennen.

Het moment dat ze een andere chimpansee ziet, loopt ze er meteen op af. Het jonkie omhelsde haar soortgenoot. Gelukkig kent nu ook Farah liefde.

Moeder laat zonen 7 km in vrieskou naar school wandelen met bord om nek

8-jarig meisje dat overal kinderboeken neerlegt wordt door NS verrast