in

Niemand dacht dat de baby het zou overleven toen ze werd geboren in week 21 – kijk hoe ze er vandaag uitziet

Drie jaar geleden werd er een baby geboren in week 21 nadat haar moeder, Courtney Stensrud, een infectie had in de placenta.

Het kleine meisje werd echter een echt wonder, want extreem weinig baby’s die in week 21 zijn geboren overleven het. Maar na 21 weken en 4 dagen kwam dit meisje ter wereld.

– Er zijn verhalen waar een baby het overleefde na 22 of 23 weken, maar niet in week 21. Dus wist ik dat de overlevingskans heel klein zou zijn na 21 weken, zo vertelt Courtney aan CNN.

Lees ook  “Ze heeft er de verkeerde uitgepikt”: kijk hoe grootmoeder (81) plots rollen omdraait tijdens overval

De dokters waarschuwden haar om niet al te veel hoop te hebben voor haar dochtertje. Want zelfs al zou ze het overleven, dan zou ze waarschijnlijk gezondheidsproblemen hebben.

Maar Courtney vroeg haar arts om het toch te proberen. En nu, drie jaar later, is ze een gezond en gelukkig klein meisje. En haar moeder Courtney wil haar verhaal delen om hoop te geven aan andere ouders die in een vergelijkbare situatie zijn terecht gekomen.

Lees ook  Te ‘dikke’ erewachten krijgen geen plek tijdens dodenherdenking

In de video hieronder zie je meer foto’s van haar lange reis, en zie dan hoe het kleine meisje er nu uitziet!

Prachtig om te zien dat ze zich vandaag zo goed voelt, en het is verbazingwekkend dat onze zorg zo ver is gekomen dat we dit soort baby’s toch kunnen redden!

Ken je die lieve Helen Helmink uit Goede Tijden, Slechte Tijden nog? Zó ziet ze er nu uit!

Het ziet er eerst uit als een normaal zwart paard, maar het is een prachtig majestueus dier!