in

Nicky (34) werd ver kracht: ‘Hij kletste daarna nog even gezellig met mijn ouders’.

Nicky (34) werd op haar achttiende ver kracht door een vriend van haar broer. Jarenlang durfde ze er met niemand over te praten. Deze week besloot ze haar verhaal te delen op Twitter.
“Ik ben nog aan het bijkomen van de reacties.”

NICKY
“Het idee om mijn verhaal te delen ontstond in een opwelling”, zegt Nicky. “Ik las over het nieuws dat één op de vijf mannen het een verzachtende omstandigheid vindt, als het slachtoffer tijdens een ver krachting niet duidelijk ‘nee’ zegt. Ik dacht: zie je wel. Er zijn zoveel mensen die niet snappen wat grensoverschrijdend gedrag is. Daar moet echt meer aandacht voor komen.”

“Toen ik verder scrolde zag ik in de reacties dat iemand haar eigen ver krachtingsverhaal deelde. Ik besloot hetzelfde te doen, maar probeerde het zo cryptisch mogelijk te omschrijven. Wat er daarna gebeurde had ik nooit kunnen voorspellen.”

VERZET
Nicky was achttien toen ze werd ver kracht. “Hij was een vriend van mijn broer. We zouden met zijn drieën op vakantie gaan. Mijn broer, hij en ik. Zo kwam ik op een avond bij hem thuis terecht. Ik was alleen. En toen veranderde alles.”

“Ik wilde niet. Dat gaf ik heel duidelijk en meerdere keren aan. Hij luisterde niet. Doordat hij een stuk ouder en sterker was haalde mijn verzet niets uit. Ik bleef aangeven dat ik niet wilde en begon te huilen. Op een bepaald moment ben ik uitgecheckt. Het was alsof ik uit mijn lichaam was getreden. Heel gek.”

  Vader gooit zoontje (1) van flat op zijn verjaardag

HYPERVENTILEREN
“Toen hij klaar was zei hij ‘ik vond het fijn’. Die woorden. Ik vind ze nog steeds onbegrijpelijk. Hij zei dat ik moest gaan douchen. In de badkamer draaide ik meteen de deur op slot. Ik was kotsmisselijk en schrobde zo hard dat mijn huid er ruw van werd. Op een gegeven moment begon ik te hyperventileren en viel ik flauw.”

“Nadat ik bijgekomen was deed ik razendsnel mijn kleren aan. Hij stond erop mij thuis te brengen. Eenmaal thuis schoot ik naar mijn kamer. Ik schaamde me dood, hij ging nog even gezellig met mijn ouders zitten kletsen en deed alsof er niks gebeurd was. Hij zei tegen hen dat ik ineens ziek was geworden.”

VAKANTIE
“Vanaf die dag kreeg ik geen hap meer door mijn keel. Ik kreeg zware hyperventilatie-aanvallen en viel in korte tijd 25 kilo af. De mensen in mijn omgeving maakten zich zorgen, maar ik zweeg over wat mij was overkomen. Ik had vast iets gedaan waardoor hij dacht dat ik dit wilde, was mijn overtuiging.”

“Uiteindelijk heb ik mijn ouders verteld was er gebeurd is. Of zij daarna mijn broers hebben ingelicht weet ik niet, maar de vriendschap tussen mijn broer en die vriend was voorbij. De vakantie werd geannuleerd, daarna werd er thuis niet meer over gesproken.”

  Hoogzwangere Sabrine (26) uit Leiden vermist

TWITTER
Toen Nicky afgelopen weekend besloot haar verhaal op Twitter te delen had ze niet kunnen voorzien dat het zoveel teweeg zou brengen. Veel andere vrouwen reageerden door hun eigen verhaal te delen, waardoor een soort kettingreactie ontstond.

Nicky: “Dat het zo’n impact zou hebben had ik niet verwacht. Het rakelt ook emoties op. Een aantal jaar geleden heb ik professionele hulp gezocht en de gebeurtenis kunnen verwerken, maar ik praat er nog altijd weinig over. Dat ik er nu zo open over spreek vind ik dan ook doodeng.”

OPVOEDING
Het besluit om nu toch nog een keer haar verhaal te vertellen heeft alles te maken met de boodschap die ze wil delen. “Er is nu nog zoveel schaamte, zoveel onwetendheid. Ik denk dat mijn verkrachter oprecht denkt dat hij niks fout heeft gedaan. Dat is ook opvoeding. We zouden kinderen al van jongs af aan moeten leren respect te hebben voor hun eigen grenzen en die van een ander. Dat gebeurt nu nog te weinig. Door over mijn ervaring te vertellen hoop ik mensen aan het denken te zetten. Het uitgangspunt moet zijn dat alleen een duidelijk ‘ja’ een akkoord is. Al het andere is een ‘nee’.”

Juliette (57) en haar man kregen tegelijk te horen uitbehandeld te zijn: ‘We waren drie weken verlamd’.

Meisje bij de geboorte verstoten door vader, omdat ze een deel van haar gezicht miste