in

Neona (14) verminkt door hond, baasje nog altijd spoorloos

Een jaar geleden werd Neona Westerhoff (14) uit Foxhol van achteren aangevallen door een loslopende hond.

Maar nog altijd is het politieonderzoek niet afgerond, en ook de verzekering heeft nog geen cent uitgekeerd

De familie heeft een jurist ingeschakeld en hoopt alsnog op een oplossing. De eigenaresse van de hond is namelijk onvindbaar en dit maakt het lastig.

In februari vorig jaar wordt in Foxhol een aantal kinderen aangevallen door een grote hond. Drie meisjes werden het slachtoffer, waarvan Neona er het slechtst aan toe was.

Uiteindelijk houdt ze een aantal littekens in het gezicht over als zichtbare herinnering van het voorval.

“Ik ben een keer naar het ziekenhuis geweest en daarna nog naar de dokter om de hechtingen eruit te halen. Ik heb er niet zoveel last van, vind het ook niet erg als ik in de spiegel kijk”, vertelt Neona nuchter.

Lees ook  Baasje wil 10-jarige corgi in laten slapen om plaats te maken voor nieuwe puppy

Moeder Jeanet hoopt dat de schade alsnog op het baasje van de hond kan worden verhaald. “De plastisch chirurg zei dat je een deel van de wang nog mooier kan maken.

Als Neona dat wil laten doen, dan moet de schade wel betaald worden. Dat moet wel bij de eigenaresse van de hond vandaan komen.”

Baasje spoorloos
Zij is dus onvindbaar. Ten tijde van het bijtincident woonde ze kort bij Johan Jonkman. “Ze is spoorloos”, zegt hij inmiddels. “Ze is weggegaan en het laatste wat ik gehoord heb is dat ze ergens in Groningen dakloos rondzwierf.”

Lees ook  Mysterie in Rusland: er lopen blauwe honden op straat

Volgens de politie heeft de vrouw geen vaste woon- of verblijfplaats en is ze ondanks onderzoek nog niet gevonden.

Gratis hulp
Om de kosten te kunnen verhalen moet de hondeneigenaar gevonden worden vertelt juriste Nina Hartlief tegenover Hart van Nederland. De letschelschadedeskundige van Nostimos helpt de familie kosteloos met deze zaak.

Het is lastig volgens haar omdat een aansprakelijkheidsverzekering (WA) niet verplicht is. Hartlief pleit dan ook voor een wet of verzekering die dit soort zaken dekt.

Veel advocaten hebben Neona’s zaak afgewezen, maar de juriste ziet nog wel een kans van slagen en wil kijken of de familie alsnog geholpen kan worden.

Supermarkt PLUS verkoopt boeken om buurman te steunen: ‘Je moet elkaar helpen in deze tijden’

Man houdt kerkuil in woonkamer, vogel schijt alles helemaal onder