in

Nederlandse slachtoffer van groepsverkr*chting in Antwerps hotel wilt niet meer zwijgen en vertelt…

“Alles gebeurde in een waas. We konden ons niet verzetten.” Een van de twee Nederlandse toeristes die afgelopen weekend verdoofd en verkr*cht werden in Antwerpen, heeft voor het eerst gereageerd, in de Nederlandse krant De Telegraaf. Ze is verdrietig, geshockeerd, maar vooral boos: “Dat hotel was niet goed beveiligd.”

Eigenlijk hadden ze afgesproken om de media te mijden, en te zwijgen over wat hen in Antwerpen is overkomen. De details bovenhalen, is voor hen te pijnlijk. “Ik wil die nacht niet herbeleven. Ik voel me verschrikkelijk en mijn beste vriendinnetje ook”, zegt de vrouw.

Dat de Nederlandse nu toch in de krant haar verhaal doet, is omdat er volgens haar over de bewuste nacht veel onzin de ronde doet. De twee vrouwen waren vrijdagavond op citytrip in Antwerpen. In discotheek Roxy kwamen ze vier Afrikaanse mannen tegen. Die zouden hen verdoofd hebben, en gingen met hen mee naar hun hotel waar ze allebei urenlang verkr*cht werden.

Lees ook  Dochtertje kust stervende moeder dagen voordat ze strijd tegen kanker verliest
Hotel niet beveiligd

Vooral de uitspraken van de hoteluitbater zijn bij de vrouw verkeerd gevallen. De man vertelde dat mensen niet zomaar zijn hotel konden binnenlopen: “We werken met codes. De verdoofde of gedrogeerde vrouwen moeten – ongewild – de verkr*chters geholpen hebben.”

“Hij probeert een wit voetje te halen (een goede beurt maken, nvdr.). Wat me super boos en verdrietig maakt”, aldus de jonge vrouw. “Natuurlijk is het fijn dat hij een van de daders heeft vastgehouden. Maar het hotel was niet goed beveiligd. Er waren geen camera’s, geen codes om binnen te komen. De receptioniste heeft ons verteld dat de nachtwaker helemaal geen mensen heeft buitengezet.”

Lees ook  De Moeder van Temptation Tim grijpt keihard in wanneer Olcay Gulsen hem wil interviewen

“Het was een waas”, zo vertelt ze over de nacht. “We konden ons niet verzetten. We konden helemaal niets. We hebben elkaar vaag gehoord. Het is een nachtmerrie die waarheid is geworden.”

“Verkr*chter zelf verdoofd”

Een van de vier aangehouden verdachten, Mohamed S. (22) uit Antwerpen, heeft bekentenissen afgelegd. Maar volgens hem gebeurde alles met instemming. “Mijn vrienden en ik hebben die vrouwen in de discotheek ontmoet. Een van de vrouwen heeft mij naar haar hotelkamer uitgenodigd.”

Opmerkelijk: S. beweert dat hij zelf ook verdoofd was. “Door de alcohol. Iemand heeft mij de hele avond sterke drank ingeschonken. Doordat ik dronken was, kon één van mijn vrienden meeglippen. Hij liet de anderen binnen.”

Tijani D. (19), Eliel B. (20) en Lamine N. (20) beroepen zich op hun zwijgrecht, of ontkennen de verkr*chting.

Dolfijn maakt cirkel van modder onderwater, de reden is erg fascinerend

Video: Man loopt met stikkende hond een politiekantoor binnen.