in

Nederlands meisje (13) in bad geëlektrocuteerd door telefoon

Een 13-jarig meisje uit Nederland is onder spanning komen te staan toen ze haar telefoon, die aan de oplader lag, in bad liet vallen. Dat schrijft het medische tijdschrift Journal of Medical Case Reports.

Het meisje nam een bad terwijl ze in haar rechterhand haar telefoon vasthield, schrijft het tijdschrift. De telefoon was op dat moment aan het opladen. Het is niet duidelijk wanneer het incident precies heeft plaatsgevonden.

Een harde schreeuw
Het meisje schreeuwde het uit toen ze onder spanning kwam te staan, waardoor haar moeder direct naar de badkamer kwam. Zij haalde de oplader uit het stopcontact en tilde haar dochter uit het bad.

Lees ook  De 29-jarige vader maakt zich gereed om te sterven. Maar wat de artsen bij zijn zoon vinden wordt de zwaarste beproeving van zijn leven.

Het meisje was korte tijd bewusteloos en had last van spiersamentrekkingen. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar twee diepe brandwonden werden ontdekt. Eentje in haar hand, de andere op haar buik.

Geheugenverlies
Het meisje had last van geheugenverlies, dus ze kon zelf niet vertellen wat er nu precies was gebeurd.

Lees ook  In plaats van een tip te geven, deed deze man iets wat het uiterlijk van deze ober voor altijd zou veranderen

Maar door onder meer de spiersamentrekkingen en de brandwonden was te concluderen dat het meisje onder spanning was komen te staan.

Na twee dagen mocht ze het brandwondencentrum verlaten. Later is ze nog wel geopereerd aan de brandwond op haar buik.

Waarschuwing
De schrijvers, afkomstig van het Amsterdam UMC en het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk, willen mensen met het artikel waarschuwen.

Ze benadrukken dat elektrische apparaten of snoeren nooit in de buurt van water moeten worden aangesloten.

“Heb jij nog de moed te roken?”: Chinese arts deelt schokkende beelden van longen kettingroker

Barney in midlifecrisis?