in

’Nederlander dumpt gedode vrouw in Spaanse container’

TEULADA – Een Nederlandse expat in Spanje heeft, volgens de plaatselijke politie, zijn vrouw vermoord. Hij sneed haar keel door.

Volgens Spaanse media is het Roemeense slachtoffer (36) maandag gevonden in een bebloed tapijt in een vuilcontainer. Inmiddels heeft de man zich zelf bij de politie gemeld.

De Nederlandse man van 59 meldde zich bij de politie in het stadje Teulada-Moraira. Daar zou hij hebben toegegeven dat hij zijn vrouw, die een 6-jarig zoontje had, had gedood.

Bebloed tapijt
De Spaanse politie was al volop bezig met de zaak, nadat de vuilophaaldienst maandag een lugubere vondst deed bij de ronde door het stadje.

In een bebloed tapijt gewikkeld zagen de schoonmakers het lichaam van een vrouw.

Ze had diepe wonden in haar handen en armen, en een grote wond in haar nek. Sommige media schrijven zelfs dat de dame de keel was doorgesneden. De deken waarin ze werd gevonden zat vol met bloed.

Lees ook  Wat is er gebeurd met het gezicht van Bridget Maasland?

’Is dit echt waar?’
Tegenover Las Provincias reageren mensen die in de buurt van de ondergrondse container in de Móstoles straat wonen. „Is dit echt waar? Ik wist van niks”, klinkt het geschokt.

„Dit is een rustig buurtje, dus we vonden het al vreemd dat we de politie hier zagen”, aldus ene Lieke, een Nederlandse die in het stadje woont, in de krant.

Wel is de straat een doorgaande route, dus het vermoeden is dat het lijk in alle vroegte gedumpt is. Lieke: „Ik woon een paar straatjes heuvel op, en kom hier altijd langs met de auto.”

De autoriteiten kregen eerder al een melding over huiselijk geweld door de man, bevestigt de politie. Die wil verder niets kwijt over het onderzoek.

Lees ook  Vrouw adopteert puppy- weken later geeft hij haar dit en geeft hij zijn geheim bloot

Veel Nederlanders in de buurt
De container stond in een weg die de stadjes Teulada en Moraira verbindt. Moraira ligt aan de Costa Blanca, en dicht bij bekende steden als Denia, Benidorm en Calpe.

De regio is in trek bij mensen die graag overwinteren in een warmer klimaat. Er wonen veel Nederlanders in de buurt.

Zij reageren geschokt. „Hoe durf je dit te doen”, zegt de Nederlandse Ellen Bijl, die in de buurt woont, tegen De Telegraaf.

Ik ken haar niet, maar ik lees in de krant dat het om een moeder met een kind gaat. Een ontzettend triest verhaal.” „Heel triest”, zegt ook de Nederlandse Fenna. „Dat haar ziel mag rusten.”

Baby braakt na kinderopvang, scans tonen hersenbloeding van klap op hoofd.

Familiedrama – Man (42) steekt vrouw en kinderen in brand