in

Nederland is het eerste land zonder straathonden en dit is hoe ze het hebben bereikt

Kun je je voorstellen hoe veel mooier de wereld zou zijn zonder zwerfhonden? Nederland nam het voortouw en redde hen door hen allemaal een thuis te vinden.

Ze veranderen het lot van de honden volledig en zorgen ervoor dat ze een leven vol geluk en liefde kunnen leiden.

De overheid heeft specifieke actie ondernomen om dit te bereiken door de PSVIR-methode te implementeren (kiezen, steriliseren, vaccineren, identificeren en terugzenden).

Hierdoor werd het in 2016 het eerste land dat deze levende wezens bevrijdde van de eenzaamheid en terreur van de straten.

Degenen onder ons die van dieren houden, willen dat dit idee wordt gekopieerd in de rest van de wereld.

Wij ondersteunen deze maatregelen die ten goede komen aan dieren en willen de details delen van de methode die Nederland heeft aangenomen en die het heeft veranderd in een land vol helden.

Het achtergrondverhaal

Sinds de 19e eeuw heeft Nederland een enorme hondenpopulatie. Bijna elk gezin in het land had een hond als huisdier, omdat mensen het als een symbool van sociale status beschouwden.

Maar het grote aantal honden dat daar leefde, leidde tot een uitbraak van hondsdolheid, die al snel een van de belangrijkste doodsoorzaken werd.

Uit angst begonnen veel eigenaren hun huisdieren te verlaten en omdat deze actie als legaal werd beschouwd, werden de straten gevuld met zwerfhonden van alle soorten.

LEES OOK!
Man steelt auto, boodschappen en portemonnee van 77-jarige man

Sterilisatiedagen

Nederland wilde deze ongelukkige omstandigheden veranderen. Ze begonnen dit te doen door dagen te organiseren waarin sterilisatie en castratie verplicht waren.

Alles was gratis; de overheid dekte alle kosten. Hiermee konden ze 70% van de vrouwelijke honden steriliseren.

Elke hond kreeg ook medische onderzoeken om te controleren welke vaccinaties en medische zorg hij nodig had.

Wetten tegen verlating

Om meer controle te krijgen en het probleem voor eens en voor altijd te beëindigen, heeft de regering een wet aangenomen die dieren beschermt en een andere wet met betrekking tot diergezondheid en dierenwelzijn.

De nieuwe wetgeving moedigde eigenaren aan om huisdieren te voorzien van een gezonde behandeling en om misbruik te stoppen. Als eigenaren ze niet volgen, kunnen ze worden gestraft met maximaal 3 jaar gevangenisstraf en een boete van meer dan €14.000,-

Hogere belastingen voor de aankoop van fokhonden

Mensen die besluiten om thuis een hond te hebben, kiezen er meestal voor om fokhonden te kopen omdat ze vinden dat ze mooier en gezonder zijn.

Daarom heeft de Nederlandse regering besloten belastingen te heffen op de aankoop van honden in winkels.

Een bijgevolg was dat deze extra kosten ervoor zorgde dat de eigenaren van honden op andere manieren probeerden om aan een huisdier te komen en hierdoor vergrootten ze de kans adoptie van zwerfhonden.

LEES OOK!
Supermarktmedewerker bespuugd door man die winkelwagen weigert

Bewustwordingscampagnes

De staat begon ook een nieuwe campagne te voeren om het bewustzijn te vergroten. Deze keer hadden mensen de mogelijkheid om dakloze puppies te verzorgen.

Langzaam maar zeker werden mensen verliefd op hen en meer dan een miljoen zwerfhonden konden een gezin en een veilige plek vinden om te leven.

Deze operatie had een enorme impact op de burgers en leidde ertoe dat 90% van de bevolking een hond als huisdier adopteerde.

Een goed einde voor de pups

Dit overheidsprogramma werkte alle tegenspoed tegen. Na hun prestaties hebben ze in 2011 de taak overgedragen aan “Animal Cops”, een groep politieagenten die verantwoordelijk is voor de bescherming en veiligheid van honden.

Tegenwoordig leven puppy’s die in Nederland wonen niet alleen comfortabel thuis, maar ze worden ook geaccepteerd in de meeste winkels, restaurants en andere plekken in het land.

Wat vind je van dit Nederlandse initiatief? Zou je graag zien dat de rest van de wereld meedoet? Deel jouw mening in de comments en als je al toegewijd bent aan het helpen van zwerfhonden, willen we dat graag weten.

Monique hangt de slingers op voor een heel bijzonder iemand

Kurkuma en honing: het krachtigste antibioticum dat zelfs artsen niet kunnen verklaren