in

Nederland geschokt door nieuwe beelden dierenmishandeling Belgisch slachthuis

Animal Rights infiltreert opnieuw in slachthuis

Opnieuw zijn er beelden van een Belgisch slachthuis naar buiten gebracht waarop te zien is hoe de medewerkers van het slachthuis in Izegem de runderen mishandelen. Eind maart kwam Animal Rights al met videobeelden waarop wangedrag in een slachthuis in Tiel te zien was.

Vlaamse inspecteurs van de afdeling dierenwelzijn gaan naar aanleiding van de beelden langs bij het slachthuis.

Slachthuis Izegem

De beelden, die zijn geschoten in een slachthuis in Izegem, zijn met een verborgen camera gemaakt. Op de verschrikkelijk beelden is te zien hoe werknemers van het slachthuis de dieren mishandelen door ze te slaan met elektrische stokken – een methode die alleen in uitzonderlijke gevalen mag worden gebruikt – en door ze op gevoelige plekken te prikken met stokken. De runderen worden ook aan één poot opgehangen terwijl ze nog bij kennis zijn en worden vervolgens gekeeld, iets wat wettelijk verboden is.

Lees ook  Zo zou Prinses Diana er vandaag uit gezien hebben, op 57-jarige leeftijd

Ook in Nederland verkocht

Het vlees van de geslachte runderen uit Izegem wordt verkocht bij supermarktketens. Onder andere de Delhaize, Colruyt en Carrefour hebben rundvlees van het slachthuis in de schappen liggen. In Nederland wordt het vlees verkocht bij de groothandel Makro. Animal Rights eist dat het slachthuis wordt gesloten en heeft een klacht ingediend bij de inspectie. Volgens de directie van het slachthuis gebeurt alles in het bedrijf ‘volgens de regels,’ iets waar Animal Rights het absoluut niet mee eens is.

Lees ook  Verwaarloosd meisje (4) denkt dat ze 'idioot' heet omdat ouders haar zo roepen

Opvang laat kinderen in buitenlucht slapen: ‘We willen zoveel mogelijk buiten zijn met de kinderen’

Mishandelde hond verstopt zich in de hoek – maar wanneer de hond haar puppy’s ziet, is iedereen ontroert!