in

Nederland gaat vluchtelingen van Sea-Watch 3 opnemen

Nederland, met nog zeven andere landen gaat de vluchtelingen van Sea-Watch 3 opnemen.

Al meer dan twee weken dobbert het schip Sea-Watch 3, van de gelijknamige hulporganisatie, rond. Ze mogen in geen enkele Europese haven aanmeren. Aan boord bevinden zich 32 migranten.

Er is nu een besluit genomen dat Nederland, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Ierland, Italië, Portugal, en Roemenië de vluchtelingen op zal nemen, bericht het Algemeen Dagblad.

Een woordvoerder van Sea-Watch liet weten: „Eindelijk komt er een einde aan deze drie slopende weken. Maar het is schandalig dat het zo lang heeft geduurd.”

Lees ook  Sam (19) raakte verlamd na eten tuinslak op feestje

Sea-Watch is een non-profit organisatie die bootvluchtelingen probeert te helpen. Volgens hun site hebben ze reeds meer dan 35.000 mensen gered.

De migranten waren nog voor de kerst gered door de bemanning van het schip Sea-Watch 3. Ze bevonden zich op de Middellandse Zee.

De afgelopen dagen lag het schip, wat onder de Nederlandse vlag vaart, voor de kust van Malta. De verwachting is dat ze daar vandaag nog mogen aanmeren.

Lees ook  Deze leraar vernedert een 8-jarig meisje voor de klas – ze neemt dan wraak op een geweldige manier

De situatie op het schip was verre van ideaal. Sea-Watch belandde rond de jaarwisseling, waardoor veel bemanningsleden zeeziek werden. Het besluit lijkt net op tijd te komen, morgen wordt een zware storm verwacht.

De premier van Malta is tevreden dat de EU een leidersrol neemt in deze zaak. Veel migranten komen op Malta aan, waarna er voor een oplossing moet worden gezocht, of verdeeld worden over de EU-lidstaten of terug naar het land van herkomst.

Vrouw ziet foto van hond die op vuilnisbelt leeft – en weet dat ze hem moet helpen

Dierenoppasser merkt niet dat luipaard achter hem sluipt – let nu goed op de reactie van de tijger