in

Na pesten op school belandt tiener in ziekenhuis met hersenschudding

Pesten is helaas een universeel verschijnsel. Er wordt gelukkig steeds meer aandacht geschonken aan pesten, maar er is nog een lange weg te gaan. Het delen van een verhaal helpt om pesten uit de taboesfeer te houden, maar soms is het ook om frustratie te uiten omdat het lijkt alsof er niets aan wordt gedaan.

De moeder van de 14-jarige Ryan Cockx uit België deelde een emotioneel bericht op haar Facebookpagina. Ze schrijft dat hij al twee jaar wordt gepest op school. Elke keer als ze het melden zegt de school dat er iets aan wordt gedaan, maar uiteindelijk gebeurd er niets.

Lees ook  Vrouw met handicap moet uur lang wachten totdat ze naar toilet in vliegtuig mag

Afgelopen vrijdag werd een dieptepunt bereikt. Het Laatste Nieuws meldt dat Ryan hardhandig werd aangepakt en met zijn hoofd op de grond terecht kwam. Hij had een hersenschudding en moest twee nachten in het ziekenhuis doorbrengen.

Aan de krant reageerde de directrice van de school, Ine Lievens: “Er zijn verschillende klasgesprekken geweest om het pesten te doen stoppen en we hadden in februari ook de Week Tegen Pesten. We dachten dat dit nu achter de rug was en zijn daarom extra geschrokken over wat er met Ryan gebeurd is”.

Lees ook  Shocking! Fabiola is zwanger!!

Zijn moeder vertelt dat hij zelfs niet meer wil voetballen omdat een van de pestkoppen op dezelfde club zit. Daarnaast eet hij nog amper en kan heel slecht slapen.

Zijn moeder doet een oproep aan de pesters om elkaar met rust te laten. Pesterijen maken iemands leven kapot. Het een is verschrikkelijk verschijnsel met zowel fysieke als psychologische gevolgen.

Meisjes provoceren baviaan in dierentuin en het loopt niet leuk af voor ze

Een jonge man zegt een veteraan dat hij “dankbaar is voor hem” en betaalt al zijn boodschappen in de supermarkt.