in

Na de show probeert deze orka zelfmoord te plegen voor de ogen van het publiek. Een bezoeker filmt het hele gebeuren.

Morgan is een jonge orka die in gevangenschap leeft in Sea World. Dan gaat hij naar het Loro Park op de Canarische Eilanden in Spanje.

Enkele maanden geleden, tijdens een voorstelling voor het publiek, werpt de jonge orka zich zonder reden op de betonnen plaat naast zijn bad. Een gechoqueerde bezoeker maakt opnames van heel het gebeuren.

“We kunnen geen reden geven voor dit gedrag,” zegt de website Vrije Dolfijnen. Volgens de berichtgevingen bleef de orka tien minuten op het droge liggen. Het toonde in elk geval aan dat het dier onder zware stress leefde.

Lees ook  Haha, DEZE familie maakt een fantastisch kerstdansje, zou jij dit doen met jouw familie?

Het is normaal dat orka’s op het droge komen om je jagen. Maar ze doen dat maar heel even en wat deze orka deed is compleet onnatuurlijk. Parkwachters hadden moeten zien dat er hier iets helemaal niet pluis was. Een orka op het droge kan, omwille van zijn gewicht, botbreuken oplopen die tot een pijnlijke dood leiden.

Net als alle andere dieren van het dolfinarium leeft Morgan onder constante druk. De dieren lijden onder hun gevangenschap. Morgan werd in 2010 door Sea World gevangen in de wijde fjorden van Noorwegen.

Lees ook  Baby dood geboren na 5 maanden, 8 minuten later zijn artsen geschokt door mirakel

Sinds meer dan vijf jaar leeft het dier in een voortdurende hel. De zwembaden zijn minuscuul en vaak leven ze opeen gepropt met andere orka’s.

Deze video toont nog maar eens aan dat deze nobele dieren niet in dierenparken horen. Ze worden verpletterd door eenzaamheid of verveling. Je kan zelf helpen door de petities van Free Morgan en Peta France te ondertekenen. Zij eisen dat de Spaanse regering deze praktijken verbiedt en de dieren naar een veilig onderkomen laat overbrengen.

Deel dit verhaal met je familie en vrienden op Facebook!

Schokkende beelden: inbreker wordt verslonden door enorme hond…

Terwijl zijn ouders in een winkelcentrum aan het shoppen waren, verbaast de kleine jongen de bezoekers met een geïmproviseerd optreden.