in

Na 70 jaar samen houdt dit stel met corona nog één keer elkaars hand vast

Een foto toont het hartverscheurende moment waarop Derek en Margaret Firth – allebei 91 jaar – nog een laatste keer elkaars hand vasthouden in een ziekenhuis in het Britse Manchester.

De geliefden die zeventig jaar waren getrouwd, overleden vorige week vlak na elkaar aan de gevolgen van het coronavirus. Het emotionele beeld laat niemand onberoerd. ‘Mijn vader zou het niet anders hebben gewild.’

Britse media pikten het hartverscheurende verhaal op. Derek en Margaret uit Partington kenden elkaar sinds hun 14de en hebben elkaar daarna nooit meer losgelaten. Ze kregen vijf kinderen, elf kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.

De bejaarde vrouw werd eerst opgenomen in het Trafford-ziekenhuis in Manchester. Later belandde Derek in een ander ziekenhuis.

Lees ook  28 jarige vrouw: Mijn vriend eet mijn poep

Toch werd hij overgebracht naar hetzelfde ziekenhuis als zijn echtgenote omdat artsen vreesden dat ze niet meer lang te leven had.

,,Ik werd gebeld met de vraag of er nog iemand was die haar wilde bezoeken’’, zegt dochter Barbara Smith (50). ,,Natuurlijk heeft mijn vader toen de kans gegrepen om weer bij zijn vrouw te kunnen zijn.’’

Noodlot
Derek en Margaret waren allebei in het ziekenhuis opgenomen wegens specifieke gezondheidsproblemen, maar raakten vervolgens besmet met het coronavirus.

,,Ik denk dat mijn vader het daar heeft opgelopen, maar hij zou het niet anders hebben gewild. Geen haar op zijn hoofd die er aan dacht om niet bij haar te zijn.”

,,De komst van Derek leek hen een boost te geven”, vertelde Barbara. Maar het prille herstel bleek van korte duur. Derek stierf op 31 januari en Margaret drie dagen later.

Lees ook  Zusjes Bo & Britt Mink uit Nederland zijn heerlijke pareltjes - Wat een meloenen!

,,Ze hielden ervan om samen te genieten en het beste uit het leven te halen’’, zei Barbara. Margaret was verder gek van bingo, Derek speelde domino in de pub.

Vorig jaar vierden ze nog hun zeventigste huwelijksverjaardag. Een datum voor de begrafenis van het liefdevolle echtpaar moet nog worden vastgelegd, maar de familie hoopt dat het een gezamenlijke plechtigheid kan worden. Derek en Margaret zouden het niet anders hebben gewild.

”Geen haar op zijn hoofd die er aan dacht om niet bij haar te zijn”
– Barbara Smith, dochter

Zorgen om vermiste Mergem (12), zij werd voor het laatst gezien in Voorburg

Moeder van ‘verloren’ Niobe (13): ‘Later hoorde ik dat ze op een viaduct heeft gestaan’