in

Musheraldo (17) grijpt in bij ruzie over PlayStation en moet dat met de dood bekopen

Een ruzie tussen twee tieners over een PlayStation lijkt het leven gekost te hebben van de 17-jarige Musheraldo uit Rozenburg.

Hij wilde ingrijpen toen het uit de hand dreigde te lopen en werd neergestoken. ‘Mush’ voor vrienden overleed ter plekke. De op de vlucht geslagen verdachte is nog altijd onvindbaar.

Musheraldo kende beide jongens. De een had de ander een tijd terug een controller voor de spelcomputer uitgeleend en kreeg het apparaat maar niet terug. Daar ontstond ruzie over.

Er werd afgesproken die onenigheid woensdagavond uit te praten. Musheraldo was erbij toen het rond half tien bij de parkeerplaats van de Lidl aan de Langeplaat volledig uit de hand liep.

Hij wilde de boel sussen, sprong ertussen en werd volgens de politie meerdere malen gestoken. Met fatale gevolgen. Terwijl hij vocht voor zijn leven, ging zijn belager ervandoor.

Gekke dingen
De Rozenburgse vriendengroep waar ‘Mush’ toe behoorde, kent de verdachte. De politie zoekt de 18-jarige Melvin T., die voorheen in Schiedam woonde en sinds het overlijden van zijn moeder enkele maanden geleden naar Rozenburg kwam.

,,Hij forceerde zich eigenlijk in de groep, maar hoorde er niet echt bij’’, zegt Kaylee uit diezelfde groep. ,,We kennen hem wel allemaal.”

En Eline Kooy (20): ,,Hij kwam wel op dezelfde plekken als wij, maar sinds hij gekke dingen ging doen zijn onze wegen gescheiden. Hij werd een rare gozer.”

Lees ook  Eigenaar ligt in coma en hond neemt afscheid, dan kijkt ze beter en ontdekt het onvoorstelbare

Emotioneel
In de jacht op de verdachte werd een aantal woningen in Rozenburg doorzocht door de politie, maar de gezochte jongen bleek onvindbaar.

Wel stuurde hij die avond nog berichten naar de Rozenburger met wie hij ruzie had. Daarin droeg hij hem op zijn bek te houden en geen namen te noemen.

De politie houdt daarom verscherpt toezicht in de woonomgeving van de jongen, die het emotioneel zwaar te verduren heeft.

Een voorbijganger heeft woensdag een mes gevonden in de buurt waar Musheraldo is neergestoken. De politie onderzoekt of dit daadwerkelijk het mes is waarmee hij is neergestoken.

”Iedereen heeft een boefjes­tijd gehad. ‘Mush’ had de draad van zijn leven weer opgepakt”
– Djoya (18)

Goede kant
Musheraldo is weleens in aanraking geweest met de politie, weten zijn vrienden. Maar hij was weer op het goede pad en zou vader worden.

Volgens zijn vrienden bereidde hij zich daar serieus op voor. Hij was als aannemer begonnen. Djoya (18), die met wat vrienden naar de gedenkplek is gekomen: ,,Stuken, badkamers installeren, verbouwingen.

Hij was heel druk bezig zijn leven de goede kant op te sturen. Hij wilde echt een goede vader worden.

Wij steunden hem en motiveerden hem om goed te werken. Iedereen heeft een boefjestijd gehad. ‘Mush’ had de draad van zijn leven weer opgepakt.’’

Lees ook  Alex verloor zijn vader aan corona: 'Het afscheid was mensonterend'

”Mensen moeten geen slecht beeld van hem hebben. Wij kenden hem”
– Djoya (18)

Paul Westerlaak (17) heeft een groot boeket bloemen in zijn handen om op de gedenkplek te leggen.

Hij was een goede vriend van Musheraldo en kreeg het slechte nieuws te horen toen hij op de voetbalclub aan het trainen was.

,,Mijn hele familie kende hem en ik kende zijn familie. Zijn leven is hem afgenomen door iemand die er geen recht op had.

Hij zou een uitstekende vader zijn. Zijn kind zou door iedereen geliefd zijn en iedereen zou voor zijn kind zorgen. Het is jammer dat hij zijn kind niet zelf kan zien.”

Bloemenzee
Er zijn donderdagmiddag bij de gedenkplek, waar de bloemenzee alsmaar groter wordt, ruim dertig vrienden van Musheraldo bij elkaar gekomen.

Volgens hen bestaat de vriendengroep uit rond de honderd jongens en meisjes. ,,We kennen elkaar uit het dorp”, legt Eline uit.

,,We kennen elkaar van de basisschool, de middelbare school, het jongerenwerk en vriendenclubjes die elkaar overlappen.’’

Volgens zijn vrienden was ‘Mush’ een goede jongen. ,,Hij stond echt voor iedereen klaar’’, zegt Eline.

,,Je hoefde maar te bellen en hij kwam. Hij had ook een leuke energie. Springerig, levendig.” En Djoya: ,,Mensen moeten geen slecht beeld van hem hebben. Wij kenden hem.’’

RIVM: ‘Tweede golf waarschijnlijk veroorzaakt door vakantievierende jongeren’

Verpleeghuis in shock: medewerker (26) die met hoogbejaarden werkte verdacht van zedendelict