in

MRI-scan onthult de zware vergissing van het ziekenhuis wanneer ze 14 jaar oude naald in ruggenwervel van vrouw vinden.

De voorbije tien jaar is mijn dappere vrouw drie keer bevallen van prachtige kinderen. En weet je wat nog het meest angstaanjagende was? De epidurale verdoving. Hoewel ik dankbaar ben voor de snelle en effectieve pijnverlichting, doet de gedachte dat een anesthesist een naald in de ruggenwervel moet prikken me huiveren. En gezien de huiveringwekkende schade die dergelijke procedure voor een vrouw opleverde, was mijn vrees gegrond.

Op 5 september 2003 beviel Amy Bright van haar jongste zoon, een jongen genaamd Jacob. De bevalling vond plaats in het Naval Hospital in Jacksonville, Florida.

Het had een tijd van vieren moeten zijn, maar de geboorte van Jacob zou het begin betekenen van haar gevecht tegen chronische pijn. De kersverse moeder begon vreselijke pijn te ervaren in haar rug en linkerbeen. De pijn kwam opzetten van zodra ze wakker werd na haar keizersnede. Het ergste? Het ging nooit weg.

Lees ook  Levend baby’tje gevonden in vuilniszak: navelstreng zat er nog aan

“Het voelt als vuur”, legde Bright uit. “En dan schiet het plotseling in mijn linkerbeen, recht in mijn kuit, en dan tot in mijn voet.”

14 jaar lang konden de dokters geen diagnose stellen. Uiteindelijk hielden ze het op sciatica, een vaak voorkomende zenuwstoornis. Maar na een scan in 2017 leerde Bright eindelijk de waarheid, en het is iets uit een nachtmerrie.

De foto toonde een drie centimeter lange naald in haar ruggenwervel, een naald die helemaal in het bot zat. Toen haar epidurale verdoving verwijderd werd, brak de naald af – en niemand had het ooit proberen te verwijderen.

Lees ook  Vrouw in coma bevalt van baby. 3 maanden later is de familie in het ziekenhuis getuige van een wonder.

Het ergste is dat de medische verslagen wel degelijk spreken over een mislukte injectie, maar er stond nergens dat de naald nog in haar zat. Meer nog, niemand troostte zich de moeite om Bright te vertellen wat er gebeurd was.

“Als ze een beetje menselijkheid in zich zouden hebben, hadden ze gezegd: ‘Hey, het spijt me maar ik heb een grote vergissing begaan, laten we het rechtzetten’”, zei Bright. “Maar in plaats daarvan zeiden ze niets.”

Bright stelde een claim op en de overheid heeft nu zes maanden de tijd om te reageren. Indien er geen overeenkomst bereikt wordt, zal er een rechtszaak ingespannen worden.

Hartverscheurend: vader breekt in rechtszaal na mo*rd op dochter door ex-vrouw

Geredde hond snuffelt altijd aan neus van baasje. Ze gaat naar het ziekenhuis en valt bijna flauw als ze de woorden van de dokter hoort.