in

Moordenaar Bekir ‘al veroordeeld voor bedreiging slachtoffer’, beide families betrokken

De 31-jarige moordenaar van Humeyra Oz was al eerder veroordeeld voor bedreiging en stalking. Beide families waren betrokken.

Het slachtoffer, Humeyra Öz, (16) jaar oud is vermoord door Bekir (31). Inmiddels is duidelijk dat de twee in het verleden een relatie hadden die ongeveer op haar veertiende via Facebook begon, alwaar Bekir zich in eerste instantie jonger voordeed dan hij was. Humeyra beëindigde de relatie en blokkeerde Bekir op social media, maar hij bleef haar lastigvallen. Beide families waren hiervan op de hoogte en betrokken.

“Haar neef vertelt bij het politielint dat de relatie ruim twee jaar geleden is ontstaan. (…) ‘De familie van haar is zelfs nog gaan praten met de familie van hem. Ze zeiden dat ze te jong was, dat hij geen partij was en dat het afgelopen moest zijn. Toch bleef hij haar lastigvallen en bedreigen.'” Ook vertelt de neef dat de familie aangifte heeft gedaan wegens mishandeling, intimidatie en bedreiging, en dat Bekir hiervoor tot twee jaar cel veroordeeld is.

“Dat was maximaal twee maanden geleden. Waarom liep hij nog vrij rond?” Wellicht was hij in beroep gegaan en daarom nog op vrije voeten, wie weet. Het OM bevestigt dat hij onder toezicht van de reclassering stond, maar liet niets los over de aard van de vervolging of veroordeling. Volgens een buurtbewoner die hem kent is Bekir “psychisch niet in orde, hij heeft vaker mensen gestoken.”

Bekir viel andere minderjarigen lastig en deed zich voor als 21-jarige

Moeder van twee weigert kerstcadeautjes te kopen voor kinderen – zelfs al kan ze het zich veroorloven.