in

Moordaanslag op Grietje krijgt een bizarre wending.

De aanslag op een 73-jarige Nederlandse vrouw in het Belgische Wielsbeke krijgt een bizarre wending.

De ernstig gewonde bejaarde zou zijn neergeschoten door een 25-jarige vrouw die het niet kon verkroppen dat haar 31-jarige echtgenoot een relatie had met de Nederlandse, zo schrijft Het Nieuwsblad.

Villa
Wat er maandag rond 14 uur precies gebeurd is in de villa in de Breestraat in Wielsbeke, blijft nog grotendeels onduidelijk. Wellicht waren zowel de 25-jarige Imraan als de 31-jarige Summer ’op bezoek’ in het vrijstaande huis.

Imraan A. heeft vroeger een amoureuze relatie gehad met de 73-jarige Grietje W. „Zij overlaadde hem nog steeds met cadeautjes”, zegt een betrouwbare bron.

„En hij, maar ook Summer bezochten haar nog vaak. Ze hielpen de vrouw met boodschappen. En omdat Grietje slecht ter been was door een val van de trap, deden ze er ook het huishouden.”

Driehoeksrelatie
De driehoeksrelatie zorgde wel voor heel wat strubbelingen bij het jonge paar. „Hij nam de echtelijke trouw niet echt nauw”, zegt de bron in Het Nieuwsblad.

Uiteindelijk sloegen de stoppen bij jonge Summer door en schoot ze volgens Imraan tweemaal op het slachtoffer. Daarna vluchtten ze in de auto.

LEES OOK!
Jan zit in lockdown op een tropisch eiland in Malediven: 'Mag niet weg'

Dochter naar oma
Op de terugweg naar hun woonplaats Temse belde Imraan A. de politie en eenmaal thuis brachten ze hun dochtertje eerst nog naar oma.

Imraan A. reed daarop terug naar Wielsbeke en gaf zich over aan de politie. Summer werd meteen gearresteerd.

Advocaat Olivier Mostrey staat de 25-jarige vrouw bij: „Mijn cliënte kan zich niets meer herinneren. Het is haar een raadsel wat er gebeurd is. Ze spreekt van een black-out.”

Drie jaar getrouwd
Imraan en Summer zijn al drie jaar getrouwd. Het stel heeft een dochtertje en woont in het centrum van Steendorp, bij Temse.

Een kwartier voor de aanslag werd er op hun gemeenschappelijke Facebookpagina nog luchtig nieuws gepost.

Summer was jarenlang lid van een carnavalsvereniging in Steendorp. „Een goedlachs en vriendelijk meisje”, zeggen vrienden en kennissen.

RYK-007
De Nederlandse Grietje W. is oorspronkelijk afkomstig uit Brasschaat en verhuisde vorig jaar naar Wielsbeke.

Ze zou getrouwd geweest zijn met een Italiaanse zakenman die steeds in het buitenland vertoefde. De vrouw woonde grotendeels alleen in een villa met een zwembad en viel op met haar witte BMW met gepersonaliseerde nummerplaat RYK-007.

LEES OOK!
Jongetje overleden bij brand op zolder: ‘Ik hoorde gebonk en daarna niets meer’

Bazig
„Er kwamen hier toen al geregeld mannen langs, ook van buitenlandse origine, als haar echtgenoot weg was”, zeggen haar vroegere buren in Brasschaat, waar ze twintig jaar gewoond heeft. De vrouw was er niet erg geliefd. „Ze was heel bazig en moeide zich overal mee. De politie stond elk jaar een paar keer aan de deur voor het één of het ander,” zo schrijft Nieuwsblad.

Wapen in huis
Een buurman in Wielsbeke weet nog dat de Nederlandse een wapen in huis had. „Ze was bang en voelde zich bedreigd.” Een werkneemster van een bedrijf uit de buurt voegt eraan toe dat Grietje vorig jaar huilend aangebeld had bij de firma, ook omdat ze bedreigd werd. Door haar schoonzoon, zo verklaarde ze.

Spoorloos
Het is niet duidelijk of Grietje maandag met haar eigen wapen neergeschoten is. Het pistool is nog steeds spoorloos.

Het parket in Kortrijk wilde tegen de krant niet reageren op het onderzoek.

Officieel aangehouden
Zowel Summer A. als Imraan A. zijn dinsdagavond officieel aangehouden voor poging tot moord.

Ophef rond schokkende uitspraken van p*dofiel in Nederlands programma

Yolanthe reageert op geruchten over relatie met miljardair