in

‘Monsterstier’ gekweekt voor meer vlees: Kijk wat er gebeurt als hij probeert te wandelen

De Belgische witblauw, een soort stier, is het resultaat van 50 jaar selectief kweken in België. Het doel was om een ras te creëren die tonnen melk en vlees produceert, iets wat gelukt is.

Hoewel, de dieren lijden aan ernstige gezondheidsproblemen door de manier waarop ze gekweekt werden.

Verschillende diersoorten werden gedurende duizenden jaren selectief gekweekt. De mens heeft huisdieren aanzienlijk veranderd doorheen de eeuwen, zodat ze in niets meer gelijken op hun wilde voorouders.

“Belgisch vee” werd gecreëerd in de 19de eeuw, door zwart-wit en roodharig-kortharig vee te kruisen met elkaar. Als resultaat van deze kruising kregen de stieren blauw haar.

Lees ook  15-jarige Amalia Kersten al dagen vermist na woordenwisseling met moeder

De carnivoren zijn volgens velen een van de meest angstaanjagende voorbeelden van wat kan gebeuren als de mens zich met de natuur bemoeit.

Het ras krijgt kritiek omdat ze ‘wandelende vleesplanten’ worden genoemd. Het heeft abnormale grote spieren. Een grote stier weegt tussen de 1.1 en 1.2 ton. In het lichaam van de stier, werd een proteïne gecreëerd die spiersterkte vergroot, waardoor de spieren van de stier abnormaal groot worden.

Lees ook  Familie woedend omdat moeder (86) wekenlang met gebroken heup in zorginstelling ligt

Ook wordt gemeld dat de genetische mutatie heel wat andere effecten produceert, zoals misvormde kaken en vergrote tongen wat het moeilijk maakt voor de kalfjes om te zogen.

De mutatie kan ook onderontwikkelde interne organen hebben. De lever en longen zijn opmerkelijk kleiner dan gewoon vee, wat dan weer kan leiden tot ademhalingsmoeilijkheden, hartproblemen en onvruchtbaarheid.

Wat vind jij van dit extreem selectief kweken? Bekijk de video hieronder en deel je mening met ons op Facebook.

Moeder en peuter worden nabij Veenendaal uit hun auto in het water gered door 17-jarige Milan

Haar vriendje pestte haar dagelijks om haar uiterlijk – toen plaatste ze een post op sociale media