in

“Mondkapjes ook thuis verplicht”

Nu vooral jongeren besmet raken, zouden huishoudens waar meerdere generaties onder één dak wonen ook in huis verplicht een mondkapje moeten dragen. Dat vindt de Nederlandstalige Brusselse Huisartsenkring (BHAK). De huisartsen willen zo voorkomen dat het coronavirus zich opnieuw onder ouderen gaat verspreiden.

“Ik zou pleiten voor bijkomende lineaire maatregelen en meer specifiek beperkende maatregelen in een aantal situaties. Ik denk bijvoorbeeld aan het gebruik van mondkapjes binnen een gezin waar meerdere generaties samenwonen. Zeker nu meer jongeren positief testen. Je kan er natuurlijk geen politie naartoe sturen om dat te controleren”, stelt Vincent Janssens, voorzitter van de BHAK in Het Laatste Nieuws.

Lees ook  Man (70) valt in drukke binnenstad en schreeuwt om hulp, maar mensen lopen gewoon door

Vooral in dichtbevolkte wijken in het noorden van Brussel wonen vaak meerdere generaties onder één dak. “Mensen moeten inzien dat dit nodig is. Als het niet voor de maatschappij is, dan tenminste voor hun eigen familie. Dat vergt inzet van andere mensen en dat heeft te maken met vertrouwen en burgerzin,” zegt Janssens nog.

Lees ook  Rijbewijs halen volgend jaar flink duurder

Weduwe van man die stierf nadat agenten op hem gingen zitten: ‘Ze proberen zijn dood weg te moffelen’

5-jarig slachtoffer ’had maar moeten wegduiken’