in

Mompel jij ook veel in je slaap? Dan ben je uniek en heb je een groot empathisch vermogen

Het zorgt soms voor rare of gênante situaties, in je slaap praten. Zelfs je diepste geheimen zijn niet veilig op dat moment.

Sommige mensen vertellen de grappigste dingen in hun slaap. Toch kan je er zelf helemaal niets aan doen, het maakt jou zelfs uniek. Het is dus ook zo dat mensen die in hun slaap praten een groot empathisch vermogen hebben.

Lees ook  De moeder begint te huilen wanneer ze de gezichtskenmerken van haar pasgeboren zoontje voor het eerst kan zien

Speciale gave
Onder kinderen praat ongeveer de helft in hun slaap. Maar naarmate ze volwassen worden praat nog maar 5% in hun slaap. Mannen doen dit overigens meer dan vrouwen.

De wetenschappelijke benaming voor dit fenomeen is Somniloquy. Als je slaapt zorgen er stofjes in je lichaam voor dat je een tijdelijke verlamming hebt.

Deze stoffen zorgen ervoor dat je de bewegingen in je dromen ook niet daadwerkelijk in bed gaat uitvoeren.

Lees ook  Kind valt in het gorillaverblijf en wordt gered door gorillawijfje.

Toch zijn er mensen waarbij die slaap verlamming niet geheel perfect werkt. Dit uit zich dan in bijvoorbeeld slaap praten.

Vaak gaat het ook om verwerken van dingen zoals bijvoorbeeld een moeilijk verhaal van je vriendin, zielige film of een emotioneel boek. Jij kunt je dan goed inleven in andermans situatie en gevoelens.

Deze man bouwde zijn droomhuis over een vijver zodat hij kan vissen vanuit zijn woonkamer

Is het al kerst? Dit jaar kan je sushi kerstballen kopen voor aan je kerstboom!