in

Mompel jij ook veel in je slaap? Dan ben je uniek en heb je een groot empathisch vermogen

Het zorgt soms voor rare of gĂȘnante situaties, in je slaap praten. Zelfs je diepste geheimen zijn niet veilig op dat moment.

Sommige mensen vertellen de grappigste dingen in hun slaap. Toch kan je er zelf helemaal niets aan doen, het maakt jou zelfs uniek. Het is dus ook zo dat mensen die in hun slaap praten een groot empathisch vermogen hebben.

Lees ook  Gaby Blaaser praat voor het eerst over relatiegeruchten met Wesley Sneijder.

Speciale gave
Onder kinderen praat ongeveer de helft in hun slaap. Maar naarmate ze volwassen worden praat nog maar 5% in hun slaap. Mannen doen dit overigens meer dan vrouwen.

De wetenschappelijke benaming voor dit fenomeen is Somniloquy. Als je slaapt zorgen er stofjes in je lichaam voor dat je een tijdelijke verlamming hebt. Deze stoffen zorgen ervoor dat je de bewegingen in je dromen ook niet daadwerkelijk in bed gaat uitvoeren. Toch zijn er mensen waarbij die slaap verlamming niet geheel perfect werkt. Dit uit zich dan in bijvoorbeeld slaap praten.

Lees ook  Dit gebeurt er wanneer je een auto met automatische versnellingsbak bij 100 km/u in achteruit zet

Vaak gaat het ook om verwerken van dingen zoals bijvoorbeeld een moeilijk verhaal van je vriendin, zielige film of een emotioneel boek. Jij kunt je dan goed inleven in andermans situatie en gevoelens.

Word jij wel eens chagrijnig of prikkelbaar wanneer je honger hebt?! Hier komt het door!

Rijbewijs halen volgend jaar flink duurder