in

Moedige elfjarige jongen springt van pier om peuter van verdrinking in zee te redden

Deze kleine grote held sprong vanaf een pier in zee om een peuter te redden, die hij op 30 meter van de kust zag drijven.

De elfjarige Eli Harrison was op vrijdag 7 augustus met zijn gezin aan zee bij het vissersdorpje Staithes, in het noorden van Engeland. Plots zagen ze een kindje in het water.

Voordat zijn ouders Kayleigh en Ian zelfs maar wisten wat er aan de hand was, was Eli in zee gesprongen om de peuter te helpen.

Zijn moeder Kayleigh vertelde aan Sky News dat Eli al in het water was, voordat Ian zijn rugzak af kon doen.

Ze liet weten: “We waren een dag naar het strand gegaan en terwijl we langs liepen zag mijn man de kleine jongen in het water, maar voordat hij erin slaagde zijn rugzak af te doen, was Eli van de pier gerend en in het water gesprongen.”

Lees ook  De man die 945 dagen lang vrijwillig in Auschwitz zat

Eli sprong van de pier en zwom om kleine vissersbootjes heen om bij het kind te komen.

Kayleigh, die als zorgassistent werkt, vervolgde: “Toen hij terugzwom, had hij een arm om zijn buik en je kon water uit de mond van het kindje zien komen, het zag er slecht uit.”

De peuter was in zee beland, zonder dat zijn ouders het merkten, en hield zich vast aan een klein visnet.

“Ze waren aan het inpakken, ze hadden zich maar een fractie van een seconde de rug toegekeerd, maar dat is alles wat nodig is,” zei Kayleigh.

Het kleine kind had wat water ingeslikt toen het gezin hem in het water zag. Gelukkig herstelde het jongetje volledig.

De trotse moeder Kayleigh zei over haar zoon: “Hij heeft zijn leven gered, het is ongelooflijk. Hij zei gewoon dat hij deed wat iemand anders zou hebben gedaan, hij beseft niet hoe goed het is.”

Lees ook  Waarom het hebben van een coole tante zo belangrijk is voor een kind

De drie kinderen van Kayleigh, de twaalfjarige Billy, de elfjarige Eli en de negenjarige Gypsie-Rose zijn allemaal in Staithes opgegroeid en gewend aan het leven naast de zee.

Eli is een bijzonder sterke zwemmer en heeft geen angst voor het water, eerder won hij certificaten en prijzen.

De jongen hoopt zelfs vrijwilligerswerk te doen met de bemanning van de reddingsboot als hij ouder is, zoals andere familieleden hebben gedaan.

Kayleigh voegde eraan toe: “Andere kinderen zijn alleen gewend om in een zwembad te zwemmen, maar Eli kan je vertellen over de stroming en de getijden.”

Wat een geweldige actie van deze moedige jongen! Dankzij zijn snelle ingrijpen, redde hij waarschijnlijk het leven van deze peuter!

Thuisverzorgers kunnen gewonde oudere man niet optillen – hij moet in blikjes plassen

Man drinkt levende goudvissen op terras: ‘Dit is afschuwelijk’