in

Moeder-van-twee Sarah wil sprookje ´Doornroosje´ uitbannen: ´Het beschadigt kinderen´

Het sprookje Doornroosje kan schadelijk zijn voor kinderen.

Dat zegt moeder-van-twee Sarah Hall – en ze probeert nu dat het verhaaltjesboek wordt uitgebannen van de basisschool van haar kind.

¨Ik vind dat het gaat om een specifiek geval in het verhaal van Doornroosje over seksueel gedrag,¨ vertelt de moeder aan de Britse krant The Sun.

Sarah Hall – moeder van de 6-jarige Ben – heeft kritiek op social media gekregen nadat ze zich uitsprak over het populaire sprookje.

Het begon allemaal met de campagne van Sarah om Doornroosje van basisscholen te krijgen – of op zijn minst op de school waar haar zoon heen gaat.

Op Twitter klaagde ze over onderstaande scene, die in het verhaaltjesboek van haar zoons school stond.

Op de foto staat Doornroosje die wakker wordt na 100 jaar slaap, dankzij een kus van de prins.

Lees ook  In plaats van de hulpdiensten te bellen namen “vrienden” foto van 16-jarige jongen terwijl hij op sterven lag nadat hij een fles wodka had gedronken.

Een belangrijk karakter instrueert de prins om de prinses te kussen. Maar is die kus wederzijds?

¨Er is een probleem¨

Sarah Hall refereert aan het debat dat gaande is rond de Twittercampagne #metoo en zegt dat er een onderliggende boodschap in het boek zit dat wederzijdse toestemming niet nodig is.

Ze maakt zich zorgen dat het boek jongens leert dat het oké is om seksuele toespelingen te maken naar meisjes tegen hun wil.

¨Het gaat om een specifiek geval in het verhaal over seksueel gedrag en wederzijdse toestemming,¨ zegt moeder tegen The Sun.

Ze gelooft dat het boek opnieuw bekeken zou moeten worden en in bredere context geplaatst moet worden.

Lees ook  Heldenhond beschermt verdwaald meisje van drie en beschermt haar in de nacht

¨Dit boek is een indicatie over hoe normaal dit gedrag is in de maatschappij. Al deze kleine dingen bouwen zich op, en dat maakt een verschil,¨ zegt ze.

Toch vindt Sarah niet dat het boek compleet moet verdwijnen. Ze gelooft dat het gebruikt kan worden om bestudeerd te worden door een ander publiek.

¨Het kan een goede bron zijn voor oudere kinderen, je kan er een discussie over hebben, je kan praten over wederzijdse toestemming en over hoe de prinses zich zou kunnen voelen,¨ suggereert ze.

¨Maar ik maak me zorgen om jongere kinderen, en ik zou graag een debat zien over of dit handig materiaal is.¨

Wat vind jij? Moet Doornroosje van de planken gehaald worden? Deel je mening in de comments!

Vrouw adopteert puppy- weken later geeft hij haar dit en geeft hij zijn geheim bloot

Ambulance rijdt met patiënt naar het strand zodat ze nog één keer de oceaan kan zien