in

Moeder van twee kinderen gebruikt veiligheidsband uit angst voor kinderontvoering

Een moeder van twee kinderen, van 3 en 8 jaar, heeft veiligheidsbanden gekocht om haar kinderen te beschermen als ze op stap zijn. Op deze manier zullen ze niet ‘ontvoerd’ worden, geeft ze aan.

De 30-jarige Jemma Freeman uit het Engelse Maldon, in Essex, kocht een veiligheidsband voor haar kinderen, uit toenemende bezorgdheid over het aantal gevallen van kinderontvoering in haar omgeving.

Ze plaatste een foto op Facebook en legde uit dat ze twee veiligheidsbanden voor haar kinderen, Jessica (3) en Zachary (8), had gekocht om ze te beschermen.

Het apparaat werkt als een polsband met een extra slot en is kindveilig, waardoor het kind zich niet los kan wringen of zichzelf pijn kon doen. Als ze naar buiten gaan, dragen ze de veiligheidsbanden.

Lees ook  Anna Nooshin gaat voor blonde coupe

Jemma legde haar twee kinderen uit waarom ze het slot moesten dragen en gaf aan dat beiden blij waren om het te dragen.

Zoals op sociale media altijd het geval is, kreeg Jemma veel reacties, zowel positieve als negatieve.

“Sommige mensen denken misschien dat het overdreven is en diegene die gemeen zijn, ja, ik weet dat mijn kinderen geen honden zien, en ja, ik pas goed op ze, maar ik neem geen risico’s als het op mijn kinderen aankomt,” schreef ze.

Lees ook  Hoe je heupzenuw pijn en rugpijn stopt met slechts een tennisbal

Daarnaast kreeg Jemma ook veel steun van mensen die het een goed idee vinden. “Vroeger werden tuigjes gebruikt, dit is een andere vorm,” schreef een gebruiker.

“Bedankt voor alle steun, we zijn allemaal ouders met verschillende opvattingen en ideeën, maar uiteindelijk hebben we allemaal hetzelfde met elkaar in gemeen: we houden van onze kinderen en willen dat ze veilig zijn,” sluit Jemma af.

Vind jij zo’n veiligheidsband voor kinderen een goed idee of een beetje teveel van het goede?

Pup wordt voor dood achtergelaten op stortplaats

De vriendin van Tim Hofman laat niets aan je verbeelding over!