in

Moeder van kind met syndroom van Down wordt beledigd door caissière en besluit haar een lesje te leren

Soms vergeet Sherry Clair dat haar zoontje Gabe het syndroom van Down heeft, schrijft ze in haar blog. Hij is vaak lief, maar soms ook vervelend en eigenwijs, zoals alle kinderen zijn. Als ze naar hem kijkt ziet ze geen jongetje met het syndroom van Down, maar ziet ze Gabe, het broertje van Abi, een lief, eigenzinnig en vastbesloten jongetje.

Helaas ziet niet iedereen Gabe op die manier. Bij een bezoek aan een supermarkt kreeg Sherry een bijzonder lelijke opmerking van de caissière te horen.

Fluisterend zei de caissière: “Ik wed dat je het geweten wilde hebben voordat hij geboren was. Ze hebben tegenwoordig een test voor dat, weet je…”

Lees ook  Kinderartsen waarschuwen voor vitamine D-druppels met propylgallaat

Sherry’s eerste impuls was om de vrouw over de toonbank te trekken. Ze voelde pijn en woede. In plaats daarvan besloot ze de vrouw een lesje te leren!

Leunend over de toonbank fluisterde ze terug: “Dus het zou oké zijn geweest als we hem voordat hij was geboren hadden vermoord? Dat je het weet, we wisten alles over hem tijdens mijn zwangerschap. Hij was onze zoon toen, en is onze zoon nu. Ik zou nooit iets ergs aan beide van mijn kinderen laten overkomen.”

Lees ook  Politieagent in tranen nadat ze erachter komt dat iemand een varkenskop op haar auto heeft gedumpt

Sherry wilde haar verhaal delen omdat niet iedereen meteen Gabe ziet. Ze zien een kindje met Down. Ze zien arme ouders en een belast zusje. Maar, zo geeft ze aan, mensen weten gewoon niet beter. Op deze manier wil ze meer begrip en bewustzijn bij mensen creëren. Zodat kindjes als Gabe geaccepteerd worden zoals ze zijn.

Laat ons weten wat je van Sherry’s verhaal vindt in de reacties en vergeet niet dit te delen met vrienden en familie.

De twee katten zitten bij elkaar, maar wat zijn aan erg doen zijn is erg apart om te zien

Kruidvat en Trekpleister stoppen met de verkoop van tabak: “We kunnen het niet maken”