in

Moeder slaat in paniek wanneer 3-jarige zoon verdwijnt – de dag erop ziet iemand een been in het veld

De 3-jarige Dyton Logalbo was gezellig aan het spelen in de tuin, met zijn moeder in de buurt. Iets wat alle jonge kinderen doen, zou je denken.

Helaas kreeg dit verhaal een trieste wending, toen Dyton uit het zicht van zijn moeder verdween in een nabijgelegen maisveld.

Wat een leuke namiddag zou moeten geweest zijn, eindigde in vreselijke paniek. De zoektocht naar de 3-jarige jongen kreeg een extreem dramatische wending.

Het was een doodgewone zaterdagnamiddag toen de 3-jarige Dyton in de tuin aan het spelen in zijn thuis. Zijn moeder hield een oogje in het zeil terwijl ze aan het tuinieren was, maar ze kon niet voorkomen dat de kleine Dyton wegliep naar een nabijgelegen maisveld.

Wat een rustige en mooie dag zou moeten geweest zijn veranderde in een nachtmerrie.

Verdween zonder spoor

Dyton was verdwenen in een groot maisveld achter hun huis, maar er was geen spoor van hem te vinden toen zijn moeder hem ging zoeken. Ze probeerde hem te roepen om te voorkomen dat hij nog meer zou verdwalen tussen de mais, en zich misschien zou verwonden, maar de peuter kwam niet.

Lees ook  Dit 21-maanden oude meisje leert zwemmen – een van de mooiste video’s ooit

Doordat de jongen niet antwoordde, stelde de moeder na lang zoeken vast dat hij nergens te bespeuren was.

Zoals je je wellicht kunt voorstellen, was de moeder doodsbang dat haar kindje iets overkomen was. Maisvelden zijn dik begroeid, en wanneer het mais hoog groeit is het bijna onmogelijk om verder te kijken dan een paar meter. Ze belde de lokale politie op, die een zoektocht organiseerde voor Dyton. De jongen moest gevonden worden, en snel.

Brandweermannen, drones, honden en twee helikopters werden ingeschakeld tijdens de zoektocht, maar na vele uren zoeken hadden ze nog steeds geen idee waar Dyton was. Het nieuws over de verdwijning verspreidde zich snel, en al snel hielpen maar liefst 600 meezoeken.

Ze speurden het maisveld nauwkeurig af. En 20 uur later deden ze een ontdekking.

“Ik zag een been”

Een vrijwilliger die door het veld speurde zag plots een been opduiken tussen de mais. De man, Tom Andraschko, ging dichterbij kijken en zag daar de 3-jarige Dyton, in z’n eentje zittend in de mais, kwetsbaar, bang en uitgedroogd.

Lees ook  André Hazes deelt voor- en nafoto van indrukwekkend gewichtsverlies

“Ik ben blij dat hij er veilig uit zag, en recht zat. Hij was gewoon doodsbang. Echt doodsbang,” zei Andraschko aan de Washington Post.

Dyton kreeg water en eten en werd snel naar het ziekenhuis gebracht. Hij had het koud en was doodsbang na zo’n lange tijd in z’n eentje te hebben doorgebracht, maar hij was ongedeerd.

De zoektocht duurde meer dan 20 uur en was een helse nachtmerrie voor de hele familie. Gelukkig echter met een positief einde.

Bekijk het nieuwsverslag hieronder:

Deel aub dit artikel om mensen erop te wijzen dat ze altijd de grootste voorzorgen moeten nemen als het op kleine kinderen aan komt. Ze kunnen namelijk altijd afdwalen als ze de kans krijgen. We zijn gelukkig blij dat Dyton gevonden werd voor alles erger werd.

Jongetje wandelt naar politiekantoor met bordje rond zijn nek – wanneer agenten het lezen kunnen ze tranen niet bedwingen

Meisje knipoogt elke dag naar agent – op een dag is ze verdwenen en snelt hij naar haar huis