in

Moeder offert benen op om kinderen van een tornado te redden.

2 maart 2012 is een datum die Stephanie Decker nooit meer zal vergeten. Want de 42-jarige moeder uit Henryville, Indiana (VS), wordt er elke dag aan herinnerd. Wanneer ze ’s morgens opstaat en haar schoenen wil aantrekken. Op een noodlottige dag verloor ze immers haar benen. Maar daar heeft ze geen spijt van en ze zou het zo opnieuw doen.

Stephanie was die dag net terug thuis gekomen met haar twee kinderen Dominic en Reese, toen er plotseling een zware storm uitbrak. Eerst dacht Stephanie nog: “Gelukkig zijn we net op tijd binnen!” Maar dan werd het nog erger. Zo erg dat Stephanie naar de kelder vluchtte. Ze herinnert het zich als iets uit een slechte film: “Ik zag naar buiten en zag hoe een trampoline in de tuin gewoon door de lucht vloog.” Langzaam raakte ze in paniek.

Het werd alsmaar erger: “Het heel huis trilde. Ik was bang dat de ramen aan diggelen zouden vliegen.” Instinctief wikkelt ze haar kinderen in een deken en legt zich bovenop hen. Vervolgens werd hun huis de lucht in getild.

Lees ook  Langste man ter wereld ontmoet voor het eerst kleinste vrouw ter wereld

Het was geen gewone storm die over hen woedde. Het was een tornado die met een snelheid van 280 km/u alles op haar pad vernielde. Stephanie keek op en zag hoe een gigantische metalen balk op hen viel. “Ik weet nog dat ik een beslissing moest nemen. Mezelf in veiligheid brengen of mijn kinderen beschermen. De beslissing was eenvoudig. Ik zou alles opofferen om mijn kinderen te beschermen.” Ze wierp zich nog steviger op haar kinderen en door het immense gewicht van de balk braken alle botten in haar benen.

Maar de ramp was nog niet voorbij. Ondertussen trok er een tweede tornado over die nog meer puin en stenen in het rond slingerde. Ze vecht als een beer en met haar bovenlichaam ving ze het rondvliegend puin op. Ze zou nog eens acht ribben breken en ook haar longen werden doorboord. Maar haar kinderen waren veilig!

Lees ook  Man trekt zelf 1,65 meter lange lintworm uit achterste door sushiverslaving

Toen de storm ging liggen, konden de kinderen zich bevrijden en hulp zoeken. Stephanie was zwaargewond en het duurde erg lang voor ze helemaal hersteld was. Uiteindelijk kreeg ze twee ultramoderne prothesebenen.

Een jaar na de tornado richtte ze het Stephanie Decker Fonds op – een organisatie die steun biedt aan slachtoffers van rampen. Momenteel reist ze als motivatiespreker door het land.

Hun huis hebben ze niet opnieuw opgebouwd: vandaag wonen ze in Sellersburg, op 15 minuten van Henryville. Met heel veel kracht en doorzettingsvermogen heeft deze moeder de greep op het leven herwonnen.

Stephanie is zonder enige twijfel een echte heldin! Haar moed toont aan over welke superkrachten een moeder beschikt. Hopelijk kan ze nog veel mensen inspireren en motiveren!

77-jarige conciërge hoort haar naam door luidspreker, snelt naar cafetaria en ziet iedereen van de school

Er was iets speciaals met de langste man ter wereld. Zie jij het?