in

Moeder neemt foto van vader en zoon, maar een detail in de foto doet het bloed van het internet koken

Met alles was er tegenwoordig in de wereld om gaat, zou je denken dat mensen het fijn vinden om acties van liefde en affectie te zien. Zeker tussen ouder en kind – helaas, blijkt dat niet altijd het geval.

Heather Whitten haar intenties waren goed en wat ze wilde was een kwetsbaar en intiem moment delen – maar het werd een behoorlijk online twistpunt.

Haar antwoord is echter iets waar we allemaal wat van kunnen leren.
Heather Whitten is een professionele fotograaf, die een foto nam van haar man en hun 1 jaar oude zoon.

De foto werd een tijdje terug genomen, toen hun zoon voedselvergiftiging en hoge koorts had vanwege een salmonella besmetting. Heather wilde de foto delen om zowel de moeilijkheden als de schoonheid van het ouderschap in beeld te brengen. Dus publiceerde ze de foto op haar Facebook pagina. Ze beschreef haar motivatie om de foto in eerste instantie te plaatsen in dit Facebook bericht:

“Thomas zat al uren met hem in de douche, proberend om zijn koorts laag te houden en het braaksel en de diarree van hun af te spoelen, hoe het dan ook kwam. Het was een krachtig moment voor ons als ouders. Intuïtief zeiden we dat dit veel serieuzer was dan een virusje, maar we hadden zo vaak overdreven gereageerd, dat we probeerden kalm te blijven.”

In plaats daarvan werd ze bedolven onder een stroom haat en negativiteit – mensen vonden de foto ongepast en zelfs beledigend vanwege de ´naaktheid´.

Lees ook  Werkstraf geëist tegen Nijmeegse (21) die Baudet bedreigde bij demonstratie

De foto werd gerapporteerd en uiteindelijk van Facebook afgehaald en werd zelfs onderwerp van een juridisch gevecht met de kinderbescherming in Arizona, volgens PetaPixel.

Heather werd enorm kwaad van alles wat er gebeurd en de situatie oneerlijk. Ze publiceerde de foto recent en had dit te zeggen:

“Terwijl ik met hun twee in de douche zat, werd ik overvallen door wat ik voor me zag. Deze man. Deze echtgenoot, partner en vader. Hij was zo geduldig en zo sterk met onze kleine zoon op zijn schoot. Zijn fluisterende woorden dat alles goed zou komen, dat Fox zich weer beter zou voelen en dat Thomas voor hem zou zorgen, waren zo eerlijk en oprecht.

Fox had altijd meer naar mij toegetrokken. Hij hing meer aan mij dan Persephone deed in het eerste jaar en koos altijd voor mij om getroost te worden, in plaats van Thomas. Maar op dit moment had hij Thomas nodig en koos hij voor hem.

Ik ging even weg en pakte mijn camera om wat foto´s te maken die ik uiteraard deelde. Ik was verbaasd door hoeveel mensen het verhaal compleet verkeerd begrepen of niet verder keken dan de naaktheid van het verhaal. Ze waren zo gefocust op dat ze allebei naakt in de douche waren. Ik had een grens overschreden. Ik was te intiem. Het zou niet publiekelijk gedeeld moeten worden.

Maar, ik ben het daar niet mee eens.

Mijn familie is misschien anders dan die van jou. Maar dat maakt jouw manier niet goed, of mijn manier fout. Het zou kunnen dat je nooit dit soort foto´s maakt van je familie. Zoals ik wel doe. Of ze niet deelt, zoals ik wel doe. Maar dat geeft je niet het recht om mijn stem weg te nemen. Om me mijn recht te ontnemen om ervaring in ongecensureerde vorm te delen. Er is niets seksueels of aan deze foto, of misbruik. Je ziet niet eens ¨intieme delen¨.

Ik wou dat ik dit allemaal beter kon toelichten. Ik wou dat ik welbespraakter was en niet alles maar op schreef. Maar dit is belangrijk voor mij. En ik hoop dat er ooit een platform komt dat deze vrijheid niet alleen toestaat, voor families en artiesten zoals ik zelf… maar ze ook verwelkomt zonder angst.”

Mensen kunnen elkaar zo veroordelen, en het grote beeld compleet missen. Soms vergeten dat we andere misschien kwetsen. Ik denk dat het antwoord van moeder Heather op deze controversie een belangrijke les is over hoe wel elkaar zouden moeten behandelen.

Lees ook  Dokters zeggen dat 2-jarige jongen met Downsyndroom jarenlang niet zal kunnen praten. Dan grijpt zus haar gitaar.

Deel dit alsjeblieft als eerbetoon aan deze dappere vrouw.

De vrouw van Robin Williams onthult de laatste 3 woorden van haar overleden echtgenoot

Na 20 jaar samen waren ze gescheiden, een paar jaar later krijgt ze een kerstcadeau die ze nooit zal vergeten