in

Moeder laat pasgeboren baby achter in ziekenhuis – 10 jaar later keert de dochter terug om het personeel te ontmoeten dat haar gered heeft

Ze noemden haar “Baby Sunday”, het meisje uit Oak Park, Illinois, dat 10 jaar geleden door haar moeder in het West Suburban Hospital te vondeling werd gelegd.

De biologische moeder had afstand gedaan van haar pasgeboren baby via de Safe Haven wet, een wet die ouders het recht geeft om een baby in een vondelingenkamer achter te laten, zonder juridische gevolgen.

Het kleine meisje heet Aidan Jane “A.J.” Millar-Nicholson. A.J. keerde later terug naar het ziekenhuis, waar ze verpleegster Vilma Duran ontmoette, de verpleegster die voor haar zorgde.

Lees ook  Duitse herder beschermt tiener tegen inbrekers en vangt vier kogels op

“Ze is zo’n mooi mens,” zei A.J. “Ik ben zo blij om haar weer te zien.”

A.J. was enthousiast en blij om de plek te zien die haar uiteindelijk naar haar adoptieouders, Lesley en Lori Millar-Nicholson heeft gebracht. De 10-jarige heeft altijd geweten waar ze vandaag komt en heeft zelfs geholpen om geld in te zamelen voor andere kinderen in nood.

Dawn Geras van de Safe Haven Foundation geeft aan dat sinds de wet in 2001 in Illinois werd aangenomen, 120 zuigelingen op een dergelijke wijze legaal zijn afgestaan. Ze werden allemaal veilig geadopteerd.

Lees ook  Vrouw wil rechtsomkeert maken, maar belandt verticaal in de heg

Ze voegde daaraan toe dat er in diezelfde periode, 81 zuigelingen onwettig zijn afgestaan, waarvan er 42 stierven. Het punt dat ze hiermee wilde maken is dat wanneer ouders weten dat er legale en veilige manieren zijn om een kind direct of anoniem af te staan, er levens gered kunnen worden.

“Ik wilde graag de verpleegkundigen ontmoeten die mij verzorgd hebben”, zei A.J.

DEEL dit verhaal over het succes van vondelingenkamers – je kunt er een leven mee redden.

Dakloze man huilt in de Burger King, maar weet niet dat een vreemde een foto op Facebook heeft gepost om hem te redden

Een dag uit het leven van Katie, een 9-jarige met een zeer zeldzame aandoening