in

Moeder haalt drie dochters met smoes uit school en schiet hen dood met jachtgeweer

Vreselijke tragedie in Michigan: een 28-jarige vrouw schoot haar drie dochters dood, nadat ze hen eerst naar een verlaten plek in een bosje gelokt had.

Vervolgens pleegde Aubrianne Moore zelfmoord. Uit onderzoek blijkt nu dat ze de schooldirectie eerst met een smoes om de tuin geleid had.

De trieste feiten speelden zich vorige maandag af in Solon Township, een dorpje met zo’n 6.000 inwoners.

Moore ging eerst Alaina Rau (2), Cassidy Rodery (6) en Kyrie Roder (8) oppikken op school.

Ze maakte de leerkrachten wijs dat haar kinderen op consultatie moesten, daarvoor gebruikte ze zelfs een vals doktersbriefje.

In werkelijkheid ging het hele gezelschap lunchen. Daarna nam Moore hen mee naar een domein waar de overgrootouders van de kinderen ooit nog gewoond hadden.

Aan de achterkant ligt een bosrijk gebied: daar lokte ze hen een voor een naartoe en schoot ze hen met een jachtgeweer dood.

Lees ook  Vrouw koopt per ongeluk hetzelfde boek dat ze 5 jaar geleden verkocht en vindt de laatste woorden van haar moeder.

“Een van de zwaarste zaken ooit”
Na de moorden legde Moore de lichamen in de koffer en reed ze naar het huis van haar vriend. Op de oprit maakte ze een eind aan haar eigen leven.

“Ik zit 29 jaar in het politiekorps, maar dit is een van de zwaarste zaken waar ik ooit mee geconfronteerd werd”, stelt sheriff Michelle LaJoye-Young. “Verschrikkelijk dat zoiets hier kunnen gebeuren is.”

Hallucinaties
Nochtans waren er tekenen aan de wand: in september kwam aan het licht dat Moore aan schizofrenie leed.

Ze had last van hallucinaties en hoorde stemmen. De arts van dienst stelde vast dat ze “op korte termijn een gevaar kon vormen voor zichzelf en anderen”.

“Aubrianne laat haar kinderen bijvoorbeeld niet naar school gaan omdat ze via de tv vernomen had dat er die dag een ongeval met de bus zou gebeuren”, klonk het in het rapport.

Lees ook  Deze vuilnismannen zijn gechoqueerd als ze de vuilniszak openen

“Ze blijft ’s nachts wakker omdat ze denkt dat iemand in haar woning zal inbreken. En ze eet ook niet omdat ze denkt dat het voedsel vergiftigd is.”

Ziekenhuisopname
Een ziekenhuisopname van twee maanden en bijkomende behandelingen drongen zich op. Moore liet zich inderdaad opnemen, maar het is onduidelijk hoelang ze zich aan die voorschriften gehouden heeft.

“De vrouw liet geen afscheidsbrief achter. Uit haar laatste notities blijkt wel dat ze schrik had van iets dat geen realiteit was.

Zij dacht dat ze door deze daad te stellen haar kinderen zou beschermen”, besluit LaJoye-Young.

Met vragen over zelfdoding kan je terecht op het gratis nummer 1813 van de Zelfmoordlijn of op www.zelfmoord1813.be.

Buren trappen zwangere vrouw in buik na ruzie over kinderstep; ook toegesnelde ambulancier krijgt klappen

Craig (71) zat bijna veertig jaar onschuldig in de cel en krijgt daar nu 21 miljoen dollar voor