in

Moeder (28) uit Liedekerke vermoordt pasgeboren baby

“Hoe ver kan iemand in 2020 nog gedreven worden om zoiets te ondernemen?” Ongeloof in Liedekerke nadat bekend raakte dat een 28-jarige vrouw verdacht wordt van het ombrengen van haar pasgeboren kind. Het waren agenten die thuis de verschrikkelijke ontdekking deden nadat het ziekenhuis alarm sloeg. Daar had de vrouw zich aangemeld met gynaecologische verwondingen. Ze is aangehouden en er komt een psychiatrisch onderzoek.

2019-07-28 12:11:12 Een agente is ter plaatse bij een aanhouding. ANP/NOVUM COPYRIGHT VENEMA MEDIA

De paniek en wanhoop bij de jonge vrouw moeten immens geweest zijn. K.A. uit Liedekerke in Vlaams-Brabant meldde zich woensdagavond in een ziekenhuis. “Ze had verwondingen van gynaecologische aard”, liet Gilles Blondeau, woordvoerder bij het parket Halle-Vilvoorde, vrijdag weten. “Haar verklaringen tegen de arts waren verontrustend, net als de vaststellingen die door de dokter gebeurden. Daarom werd de lokale politie gealarmeerd.”

Onderzoeksrechter gevorderd
Een ploeg van de politiezone TARL (Ternat-Affligem-Roosdaal-Liedekerke) trok naar de woonst waar K. met haar ouders woont. “De politie had ook eerst met het parket Halle-Vilvoorde contact opgenomen”, vervolgt Blondeau. “Er werd enerzijds een grondig verhoor van de vrouw en anderzijds een huiszoeking met toestemming bevolen.” Het was bij die huiszoeking dat de agenten de dramatische ontdekking deden. “Het stoffelijk overschot van een pasgeboren baby werd aangetroffen.” De agenten namen hierop opnieuw contact op met het parket om de recentste vaststellingen mee te delen. De magistraat van dienst nam de beslissing om ’s nachts een onderzoeksrechter voor kindermoord te vorderen. Waar en wanneer de vrouw is bevallen is niet duidelijk, evenmin hoe lang ze al zwanger was.

Lees ook  Agressieve man dringt huis binnen in Eigenbrakel, mishandelt bewoners en ver kracht dochter (14)

Vrouw aangehouden
Het gerechtelijk apparaat ontplooide zich aan de driegevelwoning van het gezin en buren zagen verschillende diensten toestromen. “Het parket Halle-Vilvoorde, de onderzoeksrechter zelf, het labo van de federale politie, de wetsdokter en de lokale recherche van de zone TARL zijn ter plaatse afgestapt”, vervolgt Blondeau. Ook in de omgeving van de zaak die de ouders hebben werd een buurtonderzoek uitgevoerd zodat de speurders een beter zicht op de feiten hebben. “De vrouw zelf werd donderdag voor de onderzoeksrechter geleid en die besliste om haar aan te houden. Ze zal binnen vijf dagen voor de Brusselse raadkamer moeten verschijnen.” Daar zal beslist worden of ze onder voorwaarden wordt vrijgelaten of dat de aanhouding met een maand verlengd wordt.

Lees ook  Geliquideerde advocaat Derk Wiersum werd al weken gevolgd door 'moordcommando'

Psychiatrisch onderzoek
Of de familie van de vrouw op de hoogte was van de zwangerschap is onduidelijk. De ouders zelf waren vrijdag te zwaar aangeslagen om te reageren. Over een vader van het kind of een vriend spreekt het parket niet. “Uit het onderzoek is gebleken dat K.A. naar alle waarschijnlijkheid alleen gehandeld heeft”, besluit Blondeau. “De andere familieleden die op hetzelfde adres verblijven zouden volgens het onderzoek ook niets geweten hebben over de feiten. Verder onderzoek zal klaarheid moeten brengen over de precieze omstandigheden en de geestesgesteldheid van K.A.” Een psychiater zal de vrouw dus ook nog verder onderzoeken.

Gigantische Aziatische wesp gevangen mogelijk zijn er nog meer!

Experts: Agenten gebruikten onnodig heftig geweld tegen mishandelde hond Tommy