in

‘Misdrijf of niet, vriend van Elly heeft komedie gespeeld terwijl ze dood in huis lag’

Het is de vraag of ooit duidelijk zal worden of de 72-jarige Rotterdamse Elly Leeflang, die vorige week dood in haar woning werd gevonden, is vermoord of een natuurlijke dood is gestorven.

Het stoffelijk overschot heeft vermoedelijk enkele jaren in het huis gelegen. Al die tijd deed haar vriend Jan alsof er niets aan de hand was en zorgde hij voor haar planten en de post. Het onderzoek naar de doodsoorzaak is nog in volle gang.

Vanochtend is opnieuw sporenonderzoek gedaan in Leeflangs woning in Rotterdam-Oost. ,,Dat stond gepland en vond vandaag om tactische redenen plaats‘’, meldt woordvoerder Wessel Stolle.

Hij geeft aan dat is gezocht naar aanwijzingen die iets zouden kunnen ‘zeggen’ over de omstandigheden waaronder de bejaarde vrouw is overleden.

Lees ook  Ongelofelijk wat deze mensen onder hun dakpannen hebben zitten!

Slaapkamer
Opvallend aan het verhaal is dat de week voordat het ontzielde lichaam van de alleenstaande vrouw werd aangetroffen, de politie met twee medewerkers van de woningcorporatie bij haar binnen is geweest. ,,Toen is niet gebleken dat de ze daar was’’, reageert Stolle.

,,De woning is ook niet doorzocht omdat er geen doorzoekingsbevel was. Zonder dat mag je, om een voorbeeld te noemen, niet zomaar een slaapkamer in gaan.’’

De buren, met wie Leeflang altijd goed contact had, voelen zich vreselijk te kijk gezet door Jan. Hij had hen verteld dat ze vanwege haar slechte longen in een kliniek was opgenomen. Hem er op aanspreken kan niet meer, want hij overleed twee maanden geleden.

Lees ook  300 jaar overleden moeder en zoon ondergaan ct-scans om eeuwige geheimen te onthullen

Op bezoek
,,Een misdrijf of niet, Jan heeft de jaren dat ze dood in huis lag komedie gespeeld‘’, reageert één van hen.

,,Wij informeerden wel eens bij Jan naar Elly en dan zei hij dat hij elke maand bij haar op bezoek ging en de groeten zou overbrengen‘’, zegt benedenbuurman Jan Hermsen.

Buren suggereren dat Jan haar dood zo lang mogelijk heeft stilgehouden om zich geld van haar toe te kunnen eigenen. Dat is een van de scenario’s waar de politie onderzoek naar doet.

Vodafone lanceert vandaag 5G in helft Nederland

Sofia Vergara (47) in stringfoto met nichtje (27)