in

Mike Tyson had ooit een vermogen van ruim €600 miljoen, daar is nu niets meer van over

De wereldberoemde bokser bezit nauwelijks nog iets van z’n vergaarde fortuin.Topsporters staan erom bekend geldbedragen te verdienen waar de meeste van ons enkel over kunnen dromen. Echter, topsporters – zeker in bepaalde disciplines – staan er net zo om bekend dat ze die bakken met geld kinderlijk eenvoudig uitgeven.

Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Floyd Mayweather: allen geven ze miljoenen uit aan een luxe levensstijl. Ver voordat zij dat deden was er een zekere Mike Tyson. Ooit vlogen ‘m de miljoenen om z’n oren – daar is inmiddels nog ‘weinig’ van over.

MIKE TYSON LEEFDE EEN LEVEN NET ZO ONSTUIMIG ALS Z’N KARAKTER
Wie de naam Mike Tyson niet kent, heeft waarschijnlijk nog nooit een televisie, telefoon of computer voor z’n neus gehad. Sterker nog, die persoon zal met 200% zekerheid onder een steen hebben geleefd in de afgelopen 20/30 jaar. De bokslegende, geboren en getogen in Brooklyn, New York, heeft jarenlang de boksring gedomineerd. Met sportieve prestaties én vreemde acties.

Voor velen is Mike Tyson de beste zwaargewicht die de wereld ooit gekend heeft en dat heeft de beste man vroeg in z’n carrière geen windeieren gelegd. Op 20-jarige leeftijd werd hij de jongste wereldkampioen in ’t zwaargewicht en de rest is history. Mike Tyson was gedurende zijn carrière niet van onbesproken gedrag. De excentriekeling wist niet alleen te verbazen buiten de boksring, maar ging zelfs binnen de ring over de schreef. Wie is niet bekend met het Holyfield-incident.

Lees ook  Politie krijgt klacht over geluidsoverlast van kleine dansers - slaat om in episch "gevecht" dat dorp nooit zal vergeten.

EEN EXCENTRIEK PERSOON MET OPVALLENDE KEUZES
Nu is ’t niet alleen het feit dat hij de oren van z’n tegenstander eraf probeerde te bijten wat ervoor zorgt dat Mike Tyson een veelbesproken figuur was (inmiddels lijkt hij wat rustiger te zijn). Ook de aankopen die hij deed met het vermogen dat hij al boksend bij elkaar kreeg haalden met kinderlijke eenvoud headlines.

Zo was Mike Tyson al jong zeer gefascineerd door duiven en dat resulteerde later in z’n carrière in de aanschaf van diverse raceduiven. Duiven – vaak van een bijzonder ras – die eenvoudig tienduizenden euro’s moesten kosten. Daarnaast stond Iron Mike natuurlijk ook bekend om ’t feit dat hij maar liefst drie(!) Bengaalse tijgers in z’n bezit had. Naar het schijnt betaalde hij voor iedere tijger $70.000 en kostte het maar liefst $200.000 op jaarbasis om een tijger te voeden. Tel daar een ‘ongelukje’ met een vriendin die over ’t hek klom bij op – en dan komt er nog eens $250.000 in schadevergoeding bovenop.

Lees ook  Moeder van 2 zegt dat ze 80 affaires had met getrouwde mannen en ze is er nog trots op ook.

Natuurlijk stoppen de extreme uitgaves niet bij de aanschaf van tijgers. Zo wist Mike Tyson z’n verloofde Robin Givens (actrice) eens te verrassen met een meubelstuk. Een meubelstuk? Ja, een meubelstuk en wat voor iets. Hij kocht haar namelijk een badkuip van massief goud met een prijskaartje van $2,3 miljoen(!). In 1999 begon Tyson’s downfall. De schulden (meer dan een half miljoen bij één juwelier bijvoorbeeld) stapelden zich op. Zijn promoter – de roemruchte Don King – zou hem geld afhandig hebben gemaakt en Mike bleef bakken met geld spenderen.

ALS HERBOREN OPNIEUW EEN VERMOGEN OPBOUWEN
Inmiddels zijn we tig jaren verder en is er van Mike Tyson’s vermogen niets meer over. Waar het op z’n piek over meer dan €600 miljoen ging, daar heeft Tyson heden ten dage nog ‘maar’ $3 miljoen over. Naar het schijnt houdt de ex-bokser zich nu bezig met investeringen in de kweek van marihuana. Daarnaast lijkt er een comeback in de maak te zijn, tegen niemand minder dan – jawel – Evander Holyfield.

Daarom sta jij altijd vol muggenbeten en je lief niet

50-jarige man vrijgesproken van jarenlang misbruik stiefdochter, advocaat Jef Vermassen: “Ze was gewoon verliefd op hem”