in

Bedrijven voeren 3-daags weekend in en ziet productiviteit met 40% verhogen

Er lijken twee gangbare argumenten te zijn bij het bespreken van het idee van een driedaags weekend.

Aan de ene kant hebben we allemaal werk te doen, maar aan de andere kant is het fijn om vrij te zijn.

Maar wat als we allemaal meer vrije tijd zouden hebben en meer werk gedaan zouden kunnen krijgen?

Dat is precies wat er gebeurde bij Microsoft Japan in augustus, toen ze alle 2.300 werknemers vrijdagen gaven als ‘speciaal betaald verlof’.

Hoe kan dit zo zijn?
Een belangrijke reden was dat vergaderingen werden afgetopt op 30 minuten of allemaal samen werden afgesneden, zodat volgens SoraNews24 minder tijd werd verspild.

Het is echt logisch als je erover nadenkt; we hebben allemaal deadlines gehad die we tot het laatste moment hebben genegeerd, op welk moment we er plotseling in slagen om efficiënt te werken en de klus te klaren. Werk slim, niet hard.

Lees ook  Vrouw koopt ring op rommelmarkt, 30 jaar later onthult het een geheim dat haar leven verandert

De regeling was ook gunstig voor het milieu. Het bedrijf gebruikte 23,1 procent minder elektriciteit, omdat het kantoor een extra dag per week was gesloten en het personeel 58,7 procent minder pagina’s bedrukte.

De bevindingen suggereren dat de verkorting van de week mogelijk heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van een efficiëntiecultuur op de werkplek.

Misschien was de minst verrassende bevinding van het hele project dat 92,1 procent van het personeel meldde dat ze genoten hadden van de driedaagse weekendproef.

Hoewel dit vanzelfsprekend lijkt, is het ook de moeite waard om te overwegen dat mensen beter presteren op de werkplek als ze gelukkig en verfrist zijn.

Afgezien van het succes van het project, heeft Microsoft gezegd dat het het volgende zomer opnieuw zal herhalen.

Maar terwijl dat allemaal goed en wel is voor deze werknemers, wanneer kunnen de rest van ons dan genieten van een deel van de actie?

Lees ook  Vermiste hond wordt met baasje herenigd die 10 jaar lang nooit stopte met zoeken

Nou, Frances O’Grady, algemeen secretaris van het Trade Union Congress (TUC), gelooft dat het deze eeuw kan gebeuren – wat niet zo inspirerend is.

Ze zei op een congres eerder dit jaar: “In de 19e eeuw voerden vakbonden campagne voor een dag van acht uur. In de 20e eeuw wonnen we het recht op een tweedaags weekend en betaalden we vakantie.

“Laten we dus voor de 21ste eeuw onze ambitie opnieuw opheffen. Ik geloof dat we in deze eeuw een vierdaagse werkweek kunnen winnen, met een fatsoenlijk loon voor iedereen.

Het is tijd om de rijkdom van nieuwe technologie te delen, niet om die toe te staan de bovenkant om het zelf te pakken. ”

Je kunt nu gaan kamperen en yoga doen met Alpaca’s op deze boerderij

Kenny stopt met drinken en deelt foto’s van zijn ongelooflijke transformatie