in

Mexicaan, Amerikaan en Colombiaan opgepakt bij inval Drempt; miljoenen aan drugs gevonden

Driebergen, Achter Drempt – Op vrijdagavond werd een enorm crystal meth lab aangetroffen op de Zomerweg in Achter Drempt. Drie personen zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Vrijdagavond viel de politie binnen in een schuur van een boerderij aan de Zomerweg. Leden van de Dienst Speciale Interventies (DSI) vielen met beschermingsmaskers binnen. Er werden drie personen aangehouden. Een man van 19 uit Colombia, een man van 37 uit de Verenigde Staten en een 29-jarige Mexicaan zijn direct ingesloten voor verhoor.

Lees ook  Vrouw (72) uit Haarlem op gruwelijke wijze overvallen: 'We knippen je vinger eraf!'

Het crystal meth lab was vol in bedrijf en in de schuur werd naar schatting voor 10 miljoen euro handelswaarde aan crystal meth (en afgeleiden daarvan) aangetroffen. Kilo’s fabricaten en halffabricaten werden aangetroffen. Deze waarde zou op de markt kunnen oplopen tot een veelvoud van de handelswaarde.

Het chemische proces van het lab moest voorzichtig worden gestopt en medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO). Zij zijn nog lange tijd bezig geweest om het lab veilig te laten stoppen en al het materiaal wat er lag af te voeren. De Landelijke Recherche gaat verder met het onderzoek.

Lees ook  Vier slachtoffers familiedrama Etten-Leur vermoedelijk verdoofd met slaappillen en gewurgd

Busje met duizenden liters drugsafval gedumpt bij basisschool

Opmerkelijke uitspraak Rachel Hazes zorgt voor vraagtekens