in

Met een warm bad nemen verbrand je evenveel calorieën als een wandeling van 30 min, aldus de wetenschap

We weten allemaal dat het nemen van een bad een geweldige manier kan zijn om stress te verlichten. Wetenschappers hebben nu bewijs gevonden dat het cardiovasculaire voordelen kan hebben die vergelijkbaar zijn met een wandeling van 30 minuten.

Hoe mooi zou het zijn na een vermoeiende dag in bad te zitten met een goed boek, wetende dat je je gezondheid niet volledig verwaarloosd?

Niet iedereen heeft een badkuip in huis of geniet zelfs van baden – en dat is ok, deze specifieke studie is niet voor hen.

Onderzoekers van Loughborough University voerden de studie uit, om te zien wat er zou gebeuren wanneer ze de kerntemperatuur van een persoon verhoogde.

Lees ook  Vrouw naait prachtige baljurk – kijk naar haar transformatie terwijl ze ronddraait …

Het blijkt dat het verwarmen van je lichaam daadwerkelijk calorieën verbrand! De mannen die deze proef deden werden gedurende 60 minuten in een warm bad gezet, en verbrandden 130 calorieën! Dat is precies zoveel als een wandeling van circa 30 minuten.

De studie werd uitgevoerd omdat wetenschappers wisten dat mensen die moeten afvallen zich vaak niet houden aan trainingsprogramma’s, dus ze waren op zoek naar andere, meer passieve manieren om mensen te helpen calorieën te verbranden.

Het is niet dat ze het mensen makkelijk wilde maken als het ging om het overslaan van oefeningen. Ze wilde elk mogelijk scenario nabootsen om het zo realistisch mogelijk te maken.

Terwijl de krantenkoppen graag zouden willen dat je gelooft dat je je dagelijkse wandeling voor een bad kunt inruilen, is dat gewoon niet het geval. Het is belangrijk om te weten dat een warm bad eigenlijk ook veel andere goede dingen voor ons lichaam kan doen.

Lees ook  De rijke man zoekt zijn geliefde hond in het slachthuis. Wat hij daar ziet, zal hem uiteindelijk al zijn geld kosten.

‘S avonds opwarmen in een warm bad kan je lichaam helpen sneller in slaap te vallen (en we weten allemaal hoe belangrijk een goede nachtrust is!), het kan op natuurlijke wijze sinuspijn en -congestie helpen verlichten, pijnlijke spieren kalmeren en zelfs de bloedstroom verhogen.

Vorig jaar bleek uit een studie dat zwemmen vermoeidheid, stress en pijn sneller verminderde dan dat douches deden.

Af en toe een bad nemen heeft dus alleen maar voordelen!

Rens vertelt een bizar verhaal tijdens First Dates!

Er bestaat een themapark in Frankrijk wat volledig in het teken staat van wijn drinken