in

Mensen spotten zeldzame zwarte zwaan – totdat ze realiseren dat de zwaan niet zwart hoort te zijn

Voorbijgangers zagen een bijzondere zwarte zwaan in een meer zwemmen, in de Engelse stad Manchester. Een van hen belde de dierenorganisatie RSPCA, omdat er iets niet in orde leek, bericht The Dodo.

Toen de medewerkers naar het meer reden, wisten ze niet precies wat ze moesten verwachtten. Maar al snel werd duidelijk wat het probleem was. De zwaan hoorde niet zwart te zijn!

Het arme dier was compleet bedekt door dikke olie. Zijn witte veren waren geheel bedekt door de stroperige vloeistof. Het was zo erg dat de medewerkers bang waren dat de vogel ook olie had ingeslikt. Het dier werd snel meegenomen naar de installaties om hem goed te onderzoeken.

Lees ook  De Nederlandse backpackers die hun reis door Australië betalen door te strippen

Helaas is de dieropvang gewend om vogels schoon te maken, die door olie zijn bedekt, maar zo erg als nu hadden ze nog nooit meegemaakt. Ze wisten dat er meerdere schoonmaakbeurten aan te pas zouden komen.

“Onze eerste zorg was om de vogel zo snel mogelijk te wassen, niet alleen om hem beter te laten voelen, maar ook zodat hij geen toxische stoffen binnen kreeg tijdens het poetsen van zijn veren.”, vertelde Lynsey Cale.

Lees ook  Zo heb je de vriend van Sylvie Meis nog nooit gezien

Er kwam veel afwasmiddel aan te pas om de vogel schoon te maken, maar uiteindelijk lukte het! De vogel kon zijn prachtige schone veren weer laten zien.

Het is niet duidelijk hoe de vogel bedekt werd met olie, maar gelukkig is de zwaan weer helemaal de oude!

Deze man is gefrustreerd door zijn gewichtstoename in de buik en ontdekt dan een tumor van 13 kilo

Hond besnuffelt bevroren ding in de sneeuw – zijn eigenaar komt kijken en begint meteen te schreeuwen