in

Men scheurde het kind gewoonweg uit het lijf. Naar deze beelden blijven kijken is bijna onmogelijk!

In deze wereld gebeuren nog steeds dingen die de grond vanonder onze voeten doet wegvallen. Zij het omdat ze onrechtvaardig en harteloos zijn. Of onnodig en zinloos. Of eenvoudigweg onmenselijk en beschamend. Aan al deze punten voldoen de jaarlijkse walvisslachtingen in de baaien van de Faeröer-eilanden. En hoe het er nu voorstaat, zal dit ook weer deze zomer plaatsvinden. Met de volgende foto’s brengen de milieuactivisten van Sea Sheperd deze waanzin onder de aandacht. Maar opgelet: sommige beelden zijn ronduit gruwelijk!

Al in de zestiende eeuw kende men walvisvangst rond de Faeröer-eilanden. De eerste optekeningen dateren uit het jaar 1709. Meestal zijn het dolfijnen of grienden die door de jagers gevangen worden.

Vroeger gingen de vissers nog in eenvoudige houten boten op walvisjacht. De buit was daarom nog redelijk overzichtelijk en vormde niet direct een gevaar voor de walvissenpopulatie.

Op de bodem van de baaien wemelt het nog van de beenderen en skeletten van walvissen. Daaraan laat zich de droevige realiteit meten, hoeveel leed en dood deze gruwelijke traditie over over deze zeezoogdieren gebracht heeft.

Lees ook  Geen kroket of frikandel: automaat geeft arme mensen nieuwe schoenen, drinkwater of … een geit.

Wie vermoedt bij het zien van deze foto’s dat er zich elke zomer een onwaarschijnlijk drama in deze fjorden afspeelt?

Vandaag de dag wordt er bij de jacht echter gebruik gemaakt van de modernste technieken, zodat er voor de dieren geen ontkomen aan is.

Grote groepen walvissen worden de fjorden in gedreven waar hen een vreselijk lot wacht: er voltrekt zich een onvermijdelijk bloedbad!

Taferelen als deze spelen zich onophoudelijk af. Steeds weer een gevecht op leven en dood dat de walvissen steevast verliezen.

Luchtfoto’s tonen ons de ware proporties van het verschrikkelijke drama: het water in de baai kleurt vuurrood met het bloed van de grienden.

De ondertussen levenloze walvissen worden met touwen aan land getrokken en daar allemaal naast elkaar uitgespreid.

Ziehier de droevige balans van een dagelijkse vangst: ongeveer 40 dode walvissen liggen netjes op een rijtje. Gewoon systematische horror!

Lees ook  Beelden: RTL stop per direct met ‘De Villa’ na deze pikante video

We kunnen ons niet voorstellen welk lijden deze dieren moeten doorstaan. En dat allemaal omwille van de traditie, want het walvisvlees speelt in het dieet van de zeevaarders nauwelijks nog een rol van betekenis.

Beslist het droevige hoogtepunt van deze gruwel: de ingewanden van een zeekoe worden gewoon over het asfalt uitgespreid. En daarnaast haar ongeboren kalf dat geen schijn van een kans op overleven had.

En waarom al dit leed? Op het einde van de dag belandt de walvisbaby gewoon in de afvalcontainer!

Zelfs de kinderen worden erbij betrokken. In wat voor een wereld leven we eigenlijk?

Ongelooflijk! Ze veel leed, bloed en dood is voor elke normale, gevoelige mens toch ondraaglijk? Deze waanzin moet ophouden en wel nu! Maar slechts weinigen weten over deze macabere traditie aan de rand van Europa.

DEEL dit artikel dus met werkelijk iedereen want DIT moet echt ophouden!

Deze video toont 9 maanden aan leven in de baarmoeder in slechts enkele minuten… Absoluut adembenemend!

Dit is de brug die zo beangstigend is dat mensen zelfs paniekaanvallen krijgen als ze erover rijden. DIT moet je gezien hebben!