in

Meisjes (15, 17) aangehouden voor gewapende overval op 55-jarige man

Twee meisjes van 15 en 17 jaar oud worden ervan verdacht zaterdagavond 4 april betrokken te zijn geweest bij een overval op een 55-jarige man in zijn eigen woning in Oss.

Ook een derde persoon was bij de gewapende inbraak betrokken, meldt de politie, maar die is nog niet gepakt.

Het piepjonge duo is dinsdagmorgen aangehouden. De drie overvallers gingen de bewust avond rond 21.30 uur de woning binnen.

Daarbij wordt een vuurwapen op het slachtoffer gericht. De verdachten eisen binnen ’geld en goederen’ op, maar zo makkelijk gaat dat niet.

Lees ook  Vader sterft op tragische wijze: 15 jaar later klopt onbekende op de deur en vraagt moeder en zoon om naar buiten te komen

„De bewoner verzette zich waarop een worsteling ontstond. Uiteindelijk wist de bewoner de gang van zijn huis te bereiken en de daders gingen er via de voordeur vandoor”, meldt de politie.

De overvallers wisten nog wel wat spullen mee te grissen naar buiten. De man raakt verwond aan zijn hoofd, maar weet de politie te bellen. Een ambulance kwam ter plaatse om het slachtoffer te behandelen.

Lees ook  Deze school voert opnieuw “billenkoek” in om ongehoorzame kinderen te straffen – Ben jij het hiermee eens?

Tienermeisjes
De politie zette na de overal vol in op vervolging en kwam vanmorgen uit bij de aanhouding van twee tienermeiden. Wat precies de rol is van de jonge vrouwelijke verdachten is onduidelijk.

De politie kon daar dinsdag niet op reageren tegen De Telegraaf. Aanvankelijk werd in lokale media aangenomen dat het ging om drie mannelijke overvallers.

„We zijn nog op zoek naar andere betrokkenen en het onderzoek is in volle gang”, aldus de politie.

Kinderlokker kon met enkelband gewoon doorgaan: in Assen, Groningen, Emmen en Zwolle

Man mag 1 minuut volledig gratis winkelen in Jumbo en doet dan dit..