in

Kaitlyn (12) sterft door luizenplaag, ze had duizenden luizen, ouders aangeklaagd

De ouders van de 12-jarige Kaitlyn zijn aangeklaagd nadat het meisje vorige maand thuis in het Amerikaanse Ivery dood werd aangetroffen.

De tiener had mogelijk al drie jaar last van luizen en die zorgden uiteindelijk voor een hartaanval die haar fataal werd.

Volgens een van de rechercheurs was het de ergste luizenplaag die hij ooit gezien had. De luizen, die leven van bloed in de hoofdhuid, hadden ervoor gezorgd dat het ijzergehalte in het bloed van het meisje erg laag was waardoor ze uiteindelijk bloedarmoede en hartproblemen kreeg.

Lees ook  Baby dood geboren na 5 maanden, 8 minuten later zijn artsen geschokt door mirakel

Moeder Mary Katherine (37) liet bovendien aan de agenten weten dat het meisje voor haar dood al anderhalve week niet gedoucht had.

Toen hulpverleners het meisje dood aantroffen, bleek dat alles in haar kamer onder het ongedierte zat. Volgens NY Post ging het onder meer om haar matras, haar knuffels en het andere meubilair.

Lees ook  Waarom het cruciaal is om niemand op je bed te laten zitten met zijn of haar buitenkleding aan

Twee broers van Kaitlyn zijn inmiddels uit huis geplaatst. In 2018 werden hulpverleners al geattendeerd op de onhygiënische omstandigheden in het huis.

Famke Louise en Diederik Gommers starten coronacampagne: ‘Samen bedacht’

Duikers vinden auto met mogelijk nog mensen erin