in

Meisje op de weg haast zich naar auto van een man – wanneer hij haar gezicht ziet belt hij direct de politie.

Sommige mensen denken dat alles toeval is en dat het lot niet bestaat.

Ik geloof zelf dat alles om een reden gebeurd. Eén persoon die het daar misschien mee eens is, is Earl Melchert uit Alexandria, Minnesota.

Op wat in eerste instantie leek als een doodgewone dag in september 2017, realiseerde Earl Melchert zich, toen hij onderweg was naar het werk, dat hij zijn brandstof-jerrycan thuis had gelaten. Geïrriteerd keerde hij terug naar huis.

In de verte langs de weg, zag hij iets bewegen dat snel op zijn auto afkwam. In eerste instantie, dacht Earl dat het een hert was, maar toen hij dichterbij kwam, realiseerde hij zich dat het een mens was. Het leek bovendien alsof de persoon wanhopig was, meldt CBS Minnesota.

Vermist meisje

Toen de persoon dichterbij kwam, kon Earl duidelijk zien dat het een jong meisje was. Maar het was niet zomaar een meisje – Earl herkende haar gezicht van het nieuws en al de vermist-posters die in de stad hingen.

Lees ook  Mensen stoppen dode insecten op hun vingernagel in de naam van nagelkunst

Het duurde niet lang voordat Earl zich realiseerde dat het om hetzelfde 15-jarige meisje, Jasmine Block, ging die sinds 9 augustus vermist was – bijna een maand.

De ontsnapping

Door de staat waarin het meisje verkeerde, was het duidelijk dat ze bang was en wegrende voor iets of iemand. Ze was kletsnat, van streek en hysterisch.

Later bleek dat Jasmine ontvoerd was en al die tijd gevangen werd gehouden. In die periode werd ze blootgesteld aan seksueel misbruik en mishandeling.

Toen Earl het meisje aantrof, was het haar gelukt om te ontsnappen nadat haar ontvoerders haar even alleen hadden gelaten om naar de winkel te gaan.

Op dat moment, rende Jasmine zo hard als ze kon het huis uit. Ze spong het meer in dat in de buurt van het huis gelegen was en zwom naar de andere kant. Uiteindelijk belandde ze op de weg waar Earl reed.

De achtervolging

De ontvoerders zijn vermoedelijk naar het huis teruggekeerd en hebben toen ontdekt dat Jasmine er niet was. Na de ontdekking zijn ze vermoedelijk in alle haast vertrokken om haar te vinden. CBS Minnesota meldt namelijk dat de 3 gewelddadige mannen, haar wisten bij te benen, net toen ze Earl bereikt had.

Lees ook  Bridget over relatie met André: ‘Ik heb getekend voor het leven’

Maar toen Earl de ernst van de zaak inzag, sommeerde hij Jasmine om in te stappen, belde het alarmnummer en reed zo snel mogelijk weg.

Gelukkig had Earl een glimp van de mannen op kunnen vangen en kon hij ze later identificeren. Dankzij hem zijn de drie mannen later gevonden en gearresteerd. Momenteel zitten de mannen vast voor verdenking op kinderverkrachting en mishandeling.

Earl werd bedankt door de lokale politie en kreeg een beloning voor het vinden van het vermiste meisje. Jasmine is in veiligheid gebracht.

Als Earl zijn brandstof-jerrycan die dag niet vergeten had, zou hij Jasmine nooit aangetroffen hebben.

Of dit nu het lot of toeval is, mag je zelf beslissen, maar ik kan alleen zeggen dat helden zoals Earl alle lof in de wereld verdienen. Deel dit artikel om een hulde te brengen aan Earl.

Schotland verbiedt corrigerende tik, hoe zit het in Nederland met de ‘pedagogische’ tik?

Niemand wilde de hond adopteren uit het asiel – wat het meisje dan doet is hartverwarmend!