in

Meisje moet benen amputeren door hersenvliesontsteking, nadat dokters haar naar huis sturen met ‘buikpijn’

Een klein meisje moest beide benen laten amputeren, nadat ze een hersenvliesontsteking opliep tijdens een vakantie, en eerst werd verteld dat het buikpijn was.

De toen zevenjarige Brogan-Lei Partridge, werd naar huis gestuurd door dokters bij de spoedeisende hulp, maar uren later was ze terug en bleef ze een week lang in een coma.

Haar moeder, de 28-jarige Amy Partridge, wil andere ouders waarschuwen om attent te zijn op de symptomen van deze mogelijk dodelijke ontsteking en geeft aan dat haar dochter worstelt om haar onafhankelijkheid terug te krijgen.

Amy vertelde aan Metro dat het gezin net terugkwam van een vakantie, toen Brogan een hersenvliesontsteking opliep.

“Ze leek haarzelf niet te zijn. Ze had een slapeloze nacht en moest kotsen. We namen haar mee naar de spoedeisende hulp, maar ze stuurden ons naar huis, ze zeiden dat ze alleen maar buikpijn had.”

Lees ook  Heldenhond beschermt verdwaald meisje van drie en beschermt haar in de nacht

Op dat moment wist Amy nog niets van de symptomen van hersenvliesontsteking. Echter, drie uur later kreeg ze uitslag en werd ze weer naar de spoedeisende hulp gebracht.

“Toen we terugkwamen, bevestigden dokters onze grootste angsten.”

Brogan werd naar de intensieve zorg gebracht en haar ouders werden verteld dat het een situatie van “leven of dood was.” Haar voeten moesten geamputeerd worden.

“Ik wilde niet dat mijn kleine meid haar benen zou verliezen, maar het was de enige mogelijkheid.”

Vier jaar later en de dappere Brogan, nu elf jaar, is hard bezig om haar leven weer op de rails te krijgen. Ze doet er alles aan om helemaal zelfstandig te zijn.

Lees ook  Mama ontdekt gigantische blaren op voetjes van baby. Dagen later onthult de politie een walgelijk geheim.

Symptomen van hersenvliesontsteking
Wikipedia geeft aan dat de meest voorkomende symptomen hoofdpijn, nekstijfheid en gedragsveranderingen zijn. Er bestaan echter ook andere symptomen zoals:

Sufheid, koude rillingen, verwardheid, overgeven en / of puntvormige donkerrode of paarsrode vlekjes op de romp, armen, benen en / of op het oogslijmvlies, volgens thuisarts.nl.

Een hersenvliesontsteking wordt meestal veroorzaakt door een bacterie, maar ook een virus kan de boosdoener zijn. In het geval van Brogan verdenkt men dat ze het heeft opgelopen tijdens het zwemmen in zee.

Er bestaan inentingen voor kinderen tegen bepaalde bacteriën die hersenvliesontsteking veroorzaken, maar deze worden niet standaard in alle landen gegeven.

Wat er met Brogan gebeurde was verschrikkelijk, maar gelukkig toont het dappere meisje veel veerkracht.

Nu helpen we de ouders de waarschuwing over deze levensbedreigende ziekte te verspreiden!

Wauw, dit is de oogverblindende vrouw van Rico Verhoeven:

Gehandicapte jongetje zwaar mishandeld door juf