in

Meisje met Down sydroom, waarvan artsen vonden dat ze naar een instelling moest, wordt topmodel

Het vieren van diversiteit en de verschillen tussen mensen in de wereld zou een gegeven moeten zijn, ongeacht in welk land of welke maatschappij je leeft.

Immers, hoe saai zou de planeet zijn als we allemaal precies hetzelfde zouden kijken en handelen? Heel saai is het antwoord, als je het moeilijk hebt.

In de afgelopen jaren zijn er inspanningen gedaan om de inclusie in de vele lagen van het leven te bevorderen.

Sommige gebieden hebben meer succes gevonden dan andere, zeker, maar de algemene boodschap is duidelijk:

gewoon omdat iemand anders is dan ‘de norm’ zijn ze niet minder goed in staat om fantastische dingen te doen.

Vraag maar aan Kennedy Garcia, een meisje dat door artsen werd geadviseerd om zich in een instelling te laten opnemen toen ze pasgeboren was. Kennedy, uit Colorado Springs, Colorado, heeft het Down-syndroom en de artsen hebben haar moeder volgens Metro verteld dat ze daardoor een lage kwaliteit van leven zou hebben.

Ze vreesden dat ze als volwassene luiers zou moeten dragen en het zou vriendelijker zijn als ze in een gespecialiseerde instelling zou worden geplaatst voor haar eigen welzijn.

Kennedy’s moeder Renee koos er als het ware voor om ze allemaal uit de ziekenhuiskamer te schoppen.

Ze stond niet op het punt om haar baby op te geven, en de tijd heeft bewezen dat ze wijzer is dan alle artsen die haar hebben geadviseerd.

Lees ook  H&M in het midden van de storm: beschuldigd van racisme na deze foto voor hun nieuwe kindercollectie

Snel vooruit naar de dag van vandaag en Kennedy heeft deelgenomen aan danswedstrijden in de hele staat en model gestaan voor topmerken in de Verenigde Staten.

Ze heeft ook gestreden tegen kanker, het overwinnen van leukemie met ijzeren wil en standvastige dapperheid.

Renee vertelde Metro: “De nacht dat Kennedy aankwam, was ik gebroken om te leren dat ze de aandoening had omdat ik niets anders te eten kreeg dan een negatief, somber beeld geschilderd door artsen en verpleegkundigen die echt geen idee hadden wat de toekomst van mijn kind echt in petto had.

“Het was pas de volgende nacht dat een vriendelijke vroedvrouw me vertelde dat Kennedy mooi was en net als haar dochter, die ook de aandoening had, dat ik een sprankje hoop voelde.

“Het eerste wat ik vroeg was of haar dochter kon lopen, want ik wist echt niet wat de aandoening betekende, en ze lachte alleen maar. Haar dochter was 16 en natuurlijk kon ze lopen.”

 

Kennedy heeft zeker bewezen dat er hindernissen zijn die gebroken moeten worden. De jongeman heeft als model gediend voor American Girl and Justice Clothing en is getekend bij KMR Diversity and Dream Talent Management.

Ze vliegt regelmatig naar Hollywood en New York om auditie te doen en deel te nemen aan modellenwerk, maar brengt ook graag tijd door met haar vriend, Matthew, die ook het syndroom van Down heeft.

Lees ook  Trouwe hond weigert ziekenhuis te verlaten waar baasje maanden geleden overleed.

Wat betreft de artsen die Kennedy in een instelling wilden plaatsen, heeft Renee maar één mening.

“Het is schokkend hoe verkeerd geïnformeerd ze allemaal waren, en het was nog maar 15 jaar geleden,” zei ze.

“Ik voel me verdrietig dat ik tijd verspilde met rouwen om momenten als het winkelen van baljurken, omdat ik echt geloofde dat geen van de normale mijlpalen zou worden bereikt.”

Renee en Kennedy nemen nu de tijd om rond te toeren op scholen, om kinderen van alle leeftijden te leren wat het syndroom van Down is en hoe ze mensen die ze tegenkomen die de aandoening hebben, kunnen ondersteunen.

Kennedy zelf is snel een aanhang aan het opbouwen op social media – ze heeft al bijna 85.000 volgers op Instagram.

“We zijn allemaal ongelooflijk trots op haar en op alles wat ze heeft bereikt,” legde Renee uit aan Metro. “Ze is een geweldige meid en we zijn allemaal zo gelukkig om haar in ons leven te hebben.”

Wat een briljant verhaal van triomf over de kansen en een klein meisje dat niets in de weg heeft laten staan.

Kennedy’s verhaal brengt echt een glimlach op je gezicht – we wensen haar het allerbeste toe om vooruit te komen.

Deel dit artikel als je gelooft dat diversiteit mooi is, en om hulde te brengen aan dit dappere meisje.

Zwarte tiener onthult hartverscheurende regels die zijn moeder voor hem maakte om veilig te blijven

Tieners beginnen een walgelijke “George Floyd Challenge”