in

Meisje in Bossche ver krachtingszaak durft zich niet te laten verhoren; één zaak geseponeerd

Eén zaak tegen Jordy van E., een van de verdachten in de groepsver krachtingszaak in Den Bosch, is geseponeerd. Een van de vermeende slachtoffers durft zich niet te laten verhoren. Ook zegt het meisje bang te zijn voor reacties en dat ze niet wordt geloofd. Van E. wordt nog verdacht van het ver krachten van één meisje.

Dat werd meteen duidelijk aan het begin van de zitting vrijdagmiddag in de rechtbank in Den Bosch. Advocaat Van Alkemade was een paar uur eerder ingelicht over de gewijzigde tenlastelegging. ,,Dat is laat”, zei hij.

Volgens Van Alkemade mag getwijfeld worden aan wat is gezegd over en door één van de meisjes, van wie Van E. wordt verdacht dat hij die ver kracht zou hebben. Daarbij wees hij op verklaringen van een getuige die zou hebben gezegd dat het meisje ten onrechte zegt te zijn ver kracht.

Lees ook  Daar is de winter: overdag niet warmer dan 7 graden, ’s nachts voornamelijk vrieskou

Officier van justitie S. Kierkels zei dat geen werk wordt gemaakt van een van de meisjes die zou zijn ver kracht. ,,Zij is zeer kwetsbaar. Mede daarom laten we haar niet verhoren’, aldus de officier.

Krassen en blauwe plekken
Enkele verdachten beweren dat de meisjes zich niet hebben verzet tegen s*ks. Krassen en blauwe plekken bij een van de meisjes hebben volgens advocaat Van Alkemade niets te maken met verzet tegen s*ks. Het zou te maken hebben met de vechtsport die zij beoefent.

Van Alkemade zei dat twee meisjes tegen hun wil via het Openbaar Ministerie bij deze zaak betrokken zijn. Hij wil dat ‘zijn’ verdachte naar huis mag. Evenals Van E. zelf. ,,Ik wil mijn werk oppakken en op een waardige manier afscheid nemen van een stervende tante”, zei hij via een videoverbinding.

Lees ook  Baby gehandicapt na aanrijding dronken Bulgaar, krijgt rijbewijs direct terug en is spoorloos

Camerabeelden
Officier van justitie Kierkels zei ‘absoluut niet te twijfelen’ aan de drie meisjes. ,,Camerabeelden bewijzen wat meisje 3 zegt.” Van Alkemade ziet dat anders. Volgens hem bewijzen de camerabeelden niks over eventuele dwang bij het hebben van s*ks.

Officier van Justitie S. Kierkels vindt dat Van E. voorlopig in de cel moet blijven. Hij wees erop dat zijn moeder onlangs is opgepakt voor een gewelddadige burenruzie. ,,Dat lijkt mij geen goede thuissituatie.”

De rechtbank neemt aan het eind van de middag een beslissing of Van E. naar huis mag.

Na de wolf nestelt de slang ook in Nederland. Stierslangen voelen zich hier prima thuis’

Vrouw bevalt van tweeling tien jaar na elkaar