in

Meisje (2) krijgt in restaurant wasmiddel in plaats van fruitsap: riskeert slokdarm te verliezen

In een restaurant in het West-Franse stadje Pornic heeft een meisje van 22 maanden per ongeluk wasmiddel in plaats van fruitsap voorgezet gekregen. De kleine Élisabeth raakte zwaar verbrand en volgens haar vader dreigt ze haar slokdarm verliezen. Dat meldt de regionale krant Ouest France.

Het incident vond afgelopen donderdag plaats in La Fontaine aux Bretons, een restaurant in Pornic, een klein stadje in het West-Franse departement Loire-Atlantique. Het meisje braakte de vloeistof meteen uit, maar ze was toen al verbrand. De kleine Élisabeth werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar ze in een kunstmatige coma wordt gehouden.

Lees ook  Vuilnisman op weg om vuilniswagen uit te laden toen hij zak ziet bewegen – Zijn ontdekking redt leven van eenzaam katje

,,Ik dacht dat het alcohol was toen ik het goedje probeerde, maar ik verbrandde mijn lippen. Mijn vrouw slikte het bijna in”, zegt de vader aan Ouest France. Volgens hem ging het om een ‘industrieel vaatwasmiddel met bijtende soda’.

Opeenvolging van fouten
Een opeenvolging van fouten zou geleid hebben tot de tragische feiten. Een werknemer van het restaurant – dat wordt aangeraden door verschillende toeristische gidsen – zou wasmiddel in een verkeerd bakje gegoten hebben en vervolgens zou een tweede werknemer het in de koelkast gezet hebben. Nog een andere collega dacht dat het fruitsap was en goot het in een glas voor het meisje.

Lees ook  86-jarige grootmoeder ver kracht: “Ze huilde en schreeuwde, maar hij ging genadeloos door”

Op Facebook plaatste het restaurant een mededeling waarin het zegt de gebeurtenissen te betreuren. La Fontaine aux Bretons gaf ook aan dat het volledig meewerkt met de politie. ,,We denken met ons heel hart aan het kindje en haar familie”, schrijft het restaurant op Facebook.

De ouders van het meisje hebben een klacht ingediend tegen het restaurant. Het kind ligt nog altijd op de intensive care, maar is niet meer in levensgevaar. Het Franse ziekenhuis doet verder geen mededelingen over de jonge patiënt.

Lijk in water gevonden bij Canal Parade Amsterdam

Auto te water in Leimuiden, twee mensen overleden