in

Meisje (15) meldt zich op politiebureau Apeldoorn: ‘Ik werd gedwongen tot s*ks met oudere mannen’

Ze was weggelopen van huis, meldde zich een paar dagen later op het politiebureau in Apeldoorn en vertelde daar over de ‘verschrikkelijke’ dingen die met haar waren gebeurd.

Over gedwongen, betaalde s*ks met oudere mannen. Over hoe dit meisje van toen 15 jaar oud voor het leven getekend is. ,,Te treurig voor woorden.’’

De officier van justitie had er vandaag in de Zutphense rechtbank zichtbaar moeite mee. ,Ik doe al heel lang zedenzaken, maar dit verhaal maakte diepe indruk op mij. De triestheid, de ellende’’, zei hij daarover.

Het jonge slachtoffer werd volgens hem eind 2006 gedwongen om met allerlei mannen betaalde s*ks te hebben. ,,Dit riekt naar gedwongen prostitutie’’, zei hij daarover.

Heel wrang vindt hij het dat hij de man die door het slachtoffer wordt aangewezen als het grote brein achter deze zaak, niet daarvoor kan vervolgen. ,,Daar heb ik te weinig bewijs voor.’’

Lees ook  Droomjob als au pair bij rijk stel Eindigt in gitzwarte nachtmerrie voor Sophie (21)

Achterbank auto
En dus bleef de aanklacht tegen de 41-jarige R.T. uit Apeldoorn beperkt tot ontucht met het meisje tussen eind november 2006 tot en met 2 december 2006.

T. vertelde ter zitting dat hij inderdaad een keer s*ks heeft gehad met het meisje. Dat gebeurde op de achterbank van de auto van een vriend.

,,We waren aan het rondrijden, toen hij werd gebeld. We moesten een andere man en een meisje oppikken. Toen ze instapte, begon ze meteen over mijn been te aaien en zich uit te kleden.’’

Nadat hij had gevraagd naar haar leeftijd (‘19, zei ze’), hadden de twee volgens hem s*ks. ,,Is dat de gangbare praktijk voor u’’, vroeg een van de rechters.

,,U zit in de auto, pikt een meisje op, zij kleedt zich uit en u heeft s*ks?’’ ,,Ja’’, antwoordde de Apeldoorner.

Lees ook  Vader verkr*chtte eigen dochter vanaf haar zesde en bezwangerde haar drie keer

Achteraf gaf hij haar 30 tot 40 euro. ,,Dat moest van die man die erbij was, ik wist dat niet van te voren.’’

Nu -veertien jaar na dato- heeft hij er wel spijt van. ,,Het was stom van me, ik wist alleen niet dat ze zo jong was en het gebeurde niet tegen haar wil.’’

Schadevergoeding
De officier had daar geen boodschap aan en eiste een jaar cel. Hij vindt ook een schadevergoeding op zijn plaats.

,,Meneer had door de omstandigheden en het jonge uiterlijk van het meisje beter moeten weten.’’ Met het slachtoffer gaat het volgens hem nu weer aardig goed.

,,Ik had haar gisteren nog aan de telefoon en ze voelt zich weer beter. Maar ze heeft van heel ver moeten komen.’’

Uitspraak over twee weken.

Bedrijf biedt mogelijkheid om toiletpapier met het gezicht van jouw ex te kopen

Familiedrama in Olmen: politieagent schiet vrouw dood en dochter dood