in

Meisje (15) doodgestoken in huis Breda, buurt huilt: ‘Het was een schat van een meid’

De politie in Breda heeft een jongen van 16 jaar aangehouden die verdacht wordt van het doden van een 15-jarig meisje. Zij kwam vanmiddag om het leven bij een mogelijke steekpartij in een woning aan de Bilderdijkstraat in Breda. Buurtbewoners reageren verslagen. ,,Het was een schat van een meid.”

De melding van de steekpartij kwam om 14.15 uur binnen bij de politie. Daarop werd een traumahelikopter opgeroepen. Ook kwamen er politieauto’s en ambulances ter plaatse. Bij de woning werd een zwaargewond meisje aangetroffen. Reanimatie mocht niet meer baten.

Tranen
Een hoogbejaarde buurtbewoner die een paar huizen verderop woont, kan zijn tranen niet bedwingen. ,,Het is verschrikkelijk wat dat meisje is overkomen”, stamelt hij. ,,Het was werkelijk waar een schat van een kind. Ze is weleens bij mij over de vloer geweest. Ze was altijd vrolijk en deed geen vlieg kwaad.”

Volgens de 84-jarige bewoner was het meisje een bekend gezicht in de straat. ,,Dat komt doordat we een hechte gemeenschap zijn. Als er ergens een verjaardag is, komt er altijd wel iemand eventjes langs voor een kopje koffie. Haar moeder is ook een hele lieve vrouw. Voor haar moet het net zo afschuwelijk zijn.”

Hier gebeurt nooit wat’
Ondertussen stroomt de straat vol met nieuwsgierigen. Ouderen slaan vertwijfeld de hand voor hun mond. ,,Afschuwelijk toch”, mompelt een vrouw die aan de overkant het tafereel gadeslaat met in en uit lopende agenten bij de woning. ,,En dat in deze straat. Hier gebeurt eigenlijk nooit wat, en nu dit.” Een ander denkt aan de moeder. ,,Die heb ik vanochtend nog zien wegrijden naar haar werk. En nu is haar dochter dood. Daar moet je toch niet aan denken.”

Lees ook  Heldendaad: man redt peuter uit zinkende auto! Slaat ruit met blote vuisten in

Moeders die hun kroost ophalen van de eerste schooldag van de om de hoek gelegen Petrus en Paulussschool, lopen een blokje om. ,,Dit hoeft mijn kind echt niet te zien”, vertelt een moeder terwijl ze haastig doorloopt en haar dochter stevig vasthoudt.

‘Ze was altijd vrolijk en deed geen vlieg kwaad’.

‘Ik ben er kapot van’
De hoogbejaarde bewoner die het gezin goed kent, woont al ruim zestig jaar in hetzelfde huis. ,,Natuurlijk maak je weleens wat mee, maar zo heftig als dit… Nee, dit is echt niet normaal meer. Zo jong en dan zoiets op je geweten hebben. Het is afschuwelijk. Ik ben er kapot van.”

Het meisje zou volgens de buurtbewoner in de keuken zijn aangevallen door de 16-jarige verdachte. ,,Ik heb nog gezien hoe ze haar in de tuin probeerden te helpen. Maar er was geen redden meer aan, echt vreselijk.”

Liefdesdrama
De bewoner stelt dat het meisje alleen thuis was ten tijde van het drama, los van de verdachte. ,,Ze is volgens mij al een paar weken alleen in het huis. Ik heb al even niemand meer bij haar in de buurt gezien.”

Lees ook  Rolstoelbus van gehandicapte jongen uit Enschede met opzet opgeblazen

Wat de relatie was tussen de jongen en het meisje is onbekend. De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd. ,,Wie het is die het heeft gedaan? Ik zou het niet weten, maar dit moet toch wel een uit de hand gelopen liefdesdrama zijn”, besluit de bewoner. Een andere omwonende weet te vertellen dat het meisje sinds kort een nieuwe vriend had.

‘Dit moet een uit de hand gelopen liefdesdra­ma zijn’.

Zoveelste steekincident
Over de toedracht van de steekpartij is nog niks bekend, benadrukte politiewoordvoerder Willem van Hooydonk aan het einde van de middag. Het was het zoveelste steekincident in korte tijd in Breda na dat aan de Ettensebaan (verkeersruzie) en dat in de haven in Breda (uitgaansleven) vorige maand.

Maar, zegt Van Hooijdonk: ,,Naar aanleiding van die andere steekpartijen heeft de burgemeester ook aangekondigd maatregelen te nemen. Maar dit is iets anders. Dit was een steekpartij in een woning. Daar kun je heel moeilijk iets tegen doen.”

Bijeenkomst
De gemeente Breda en de politie zijn morgen vanaf 13.00 uur aanwezig in de wijk Boeimeer in Breda in verband met het steekincident. Wijkbewoners kunnen terecht bij het speeltuintje aan de Langendijk. De politie doet inhoudelijk geen mededelingen over het onderzoek, maar biedt een luisterend oor en kan eventueel passende hulpverlening verzorgen.

De politie vraagt mensen die iets hebben gezien of informatie hebben contact op te nemen via 0900-8844.

Naald in urinebuis; jongen kan drie dagen niet plassen

‘Opgehangen man in resort probeerde eerst zijn schoonzus te ver krachten’