in

Meisje (10) zwanger na ver krachting broer

Een Argentijns meisje (10) is zwanger geraakt na vermoedelijk door haar 15-jarige broer verkr*cht te zijn. Ziekenhuispersoneel onderzocht haar vanwege buik- en rugklachten en ontdekte dat ze al acht maanden in verwachting is.

Een speciale politieafdeling voor minderjarigen is na de ontdekking op de kwestie gezet. Het meisje heeft verklaard dat haar broer zich aan haar heeft vergrepen en dat ze niet wist wat haar op dat moment overkwam. De jongen is inmiddels uit huis geplaatst en zou door de familie zijn verstoten.

Lees ook  Glazenwasser geeft toe: ik vermoordde vier vrouwen

De zwangerschap is gevaarlijk voor zowel de jonge moeder als de foetus. Het is de bedoeling dat de oma van de verwachte baby de zorg over het kind op zich zal nemen, meldt The Daily Mail.

Het 10-jarige meisje wordt niet de jongste moeder ooit. Die komt uit Peru. Daar kreeg een 5-jarig kind met een afwijkend hormoonsysteem in 1939 een baby. Nooit is duidelijk geworden wie de vader was. De baby stierf uiteindelijk op 40-jarige leeftijd.

Lees ook  Vrouw laat man na ruzie op bank slapen: De volgende ochtend treft ze hem levenloos aan

Schoolreis
Ook in Nederland komt het soms voor dat een jong meisje bevalt van een kind. In 2011 beviel een 12-jarig meisje van een baby tijdens een schoolreisje van groep 8 van de basisschool. Het meisje bleek m*sbruikt te zijn door haar vader. De 52-jarige man uit Groningen werd later door de rechter uit het ouderlijk gezag ontzet.

Hoezo… pas een week verkering?

Zorgen om Nederlandse Chadia: ‘Ze ligt in poep’