in ,

Meisje (1) sterft na spelen met afstandbediening – nu wil moeder anderen waarschuwen

Het is als ouder zijnde de grootst denkbare hel: het overlijden van je kinderen. Helaas overkwam dit Trista Hamsmith uit Texas toen haar 17 maanden oude dochtertje op een dag plotseling griepsymptomen kreeg.

Trista besloot haar verhaal te delen om hiermee andere ouders te waarschuwen.

De 17 maanden oude peuter begon vorig jaar oktober een beetje piepend adem te halen. Omdat het buiten erg koud was, dacht haar moeder dat ze waarschijnlijk een koutje had gevat. Uit voorzorg koos Trista er toch voor om naar de dokter te gaan.

Na haar te hebben onderzocht, schreef de dokter rust voor en liet hij haar weten dat het waarschijnlijk kroep was.

Dit is een relatief vaak voorkomende aandoening die voornamelijk bij kinderen voorkomt en zelden tot complicaties leidt.

Lees ook  Bizar: Vrouw belt takelwagen om plaats te maken op parkeerterrein

Trista en Reese gingen terug naar huis. Eenmaal thuis deed Trista een vreselijke ontdekking die haar doodsbang maakte: de afstandsbediening was open en er ontbrak een batterijtje.

Het gezin haastte zich naar de spoedeisende hulp waar hun diepste angst werd bevestigd, Reese had een batterijtje ingeslikt.

“Ze maakten een röntgenfoto en bevestigden dat het daar zat en deden een spoedoperatie om de batterij te verwijderen,” vertelde Trista aan Today.

Het bleek onvoldoende om het leven van het kleine meisje te redden. De knoopcelbatterij had heel snel een gat in haar luchtpijp en slokdarm gebrand.

De peuter onderging in december 2020 nogmaals een operatie, twee maanden nadat ze het batterijtje had ingeslikt.

Lees ook  AliExpress verkoopt nu McFlurry machines voor thuis

Maar haar leven kon niet meer worden gered, de batterij had te veel schade aangericht. Op 17 december 2020 overleed kleine Reese.

Nu komt de moeder met een hartverscheurende waarschuwing: houd afstandsbedieningen en dergelijke uit de buurt van kinderen.

Trista creëerde de Facebookpagina Pray for Reese waar ze iedereen op de hoogte hield van de toestand van haar dochtertje. Ze pleit voor batterijen die veiliger zijn en kinderen niet zomaar in kunnen slikken.

“We moeten er alles aan doen om deze informatie bij ouders te krijgen en druk uitoefenen op de industrie om veranderingen door te voeren om kinderen te beschermen,” schrijft de gebroken moeder, die soortgelijke sterfgevallen wil voorkomen.

Een vreselijke gebeurtenis … Rust zacht, Reese.

Man zakt voor 192ste keer voor theorie-examen rijbewijs

Nederland is een land vol slangen, in de zomer zijn het er zelfs duizenden