in

Megan D. blijft ontkennen dat ze het kindje bewust verdronk in bad

Binnenkort start in Gent het proces tegen Megan D. (20) uit Lebbeke. De jonge vrouw wordt ervan verdacht een peuter van twee jaar verdronken te hebben in bad.

Chelsea (2) was het kindje uit een vorige relatie van haar vriend, met wie ze nog steeds samen is. Hij was op dat moment gaan werken.

De feiten dateren intussen al van 2 juni 2018. Megan D. had de tweejarige Chelsea in bad gestoken en was dan even naar beneden gegaan.

Toen ze terug boven kwam was het kindje verdronken in bad. De hulpdiensten werden verwittigd, maar konden niets meer doen voor de peuter.

Lees ook  Supermarktmanager Mieke ontfermt zich over kinderen van winkeldief: ‘Een hart van goud’

De stiefmama werd er meteen van verdacht dat ze de peuter had verdronken en zit sindsdien in de gevangenis.

Voorhechtenis
Vandaag werd de eerste inleidende zitting gehouden in Gent. Ook de advocaten van Megan, Jeroen D’Hondt en Anthony Mallego, waren aanwezig.

Zij zullen het proces nu voeren. “Dit is een bijzonder moeilijk dossier omdat het hier om een peuter gaat die om het leven is gekomen”, aldus D’Hondt.

“Hoe we de zaak gaan pleiten, kunnen we op dit moment nog niet zeggen. Onze cliënte zit nog steeds in voorhechtenis, maar blijft ontkennen dat ze Chelsea bewust om het leven wilde brengen.”

Lees ook  Tiener pikt haar kleine broertje op school op, uren later ziet moeder het ondenkbare online

Nog altijd samen
De vriend, met wie ze toen een relatie had, blijft haar nog steeds trouw. Het koppel is nog altijd samen.

Op 2 juni zal de jury samengesteld worden voor het proces. Drie dagen later, op 5 juni, zal dan effectief het proces van start gaan.

Vandaag verschenen enkel de burgerlijke partijen en de beklaagde kort om te bespreken hoe alles in zijn werk zal gaan. Ondanks corona wordt het proces dus toch niet uitgesteld.

10 gevaren die het voortbestaan van de mensheid bedreigen: het coronavirus is er slechts één van

Jongetje (5) weet dat hij gaat sterven en schrijft eigen rouwkaart – waaronder speciale wensen voor ouders